
Składniki
2 sztuki
150 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja ugotuj na twardo. Następnie obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Łososia posiekaj.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody, następnie wymieszaj z jajkami oraz łososiem tworząc farsz.

Krok 3
Awokado przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą noża z brodą pozbądź się pestki i następnie obierz z skórki.

Krok 4
Do każdego awokado w miejsce po pestce włóż farsz łososiowy.

Krok 5
Koperek posiekaj. Połówki awokado skrop oliwą, posyp słodką papryką Knorr i koperkiem. Od razu podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Awokado z łososiem
Faszerowane warzywa to HIT! Tak samo określić można połączenie smaków, jakimi są awokado i łosoś. Jedno z drugim komponuje się tak świetnie, że stosowane jest przy wielu ciekawych przepisach. Dziś wypróbuj nasz: awokado z pastą łososiowo-jajeczną to danie, którego nie możesz przegapić!
Dla kogo?
Dla rozsmakowanych w produktach, które są głównymi składnikami tej potrawy. Dla każdego, kto lubi zjeść nie tylko zdrowo, ale i smacznie.
Tak podana kolacja z pewnością będzie godnym uhonorowaniem ciężkiego dnia. Najlepiej będzie smakować wiosną i latem, ale niech to nie będzie dla Ciebie żadnym ograniczeniem.
Czy wiesz, że?
Awokado, z biologicznego punktu widzenia, jest jagodą jednoziarnistą. Rośnie na drzewie, a jego waga może dochodzić nawet do 1 kg.
Dla urozmaicenia:
Zamiast łososia możesz użyć np. wędzonej makreli lub pstrąga. Pasty z tymi rybami są również bardzo popularne.