Awokado z łososiem wędzonym i jajkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Awokado z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

273 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo. Następnie obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Łososia posiekaj.

Awokado z łososiem  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody, następnie wymieszaj z jajkami oraz łososiem tworząc farsz.

Awokado z łososiem  - Krok 2

Krok 3

Awokado przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą noża z brodą pozbądź się pestki i następnie obierz z skórki.

Awokado z łososiem  - Krok 3

Krok 4

Do każdego awokado w miejsce po pestce włóż farsz łososiowy.

Awokado z łososiem  - Krok 4

Krok 5

Koperek posiekaj. Połówki awokado skrop oliwą, posyp słodką papryką Knorr i koperkiem. Od razu podawaj.

Awokado z łososiem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Awokado z łososiem Awokado z łososiem

Faszerowane warzywa to HIT! Tak samo określić można połączenie smaków, jakimi są awokado i łosoś. Jedno z drugim komponuje się tak świetnie, że stosowane jest przy wielu ciekawych przepisach. Dziś wypróbuj nasz: awokado z pastą łososiowo-jajeczną to danie, którego nie możesz przegapić!

Dla kogo?

Dla rozsmakowanych w produktach, które są głównymi składnikami tej potrawy. Dla każdego, kto lubi zjeść nie tylko zdrowo, ale i smacznie.

Na jaką okazję?

Tak podana kolacja z pewnością będzie godnym uhonorowaniem ciężkiego dnia. Najlepiej będzie smakować wiosną i latem, ale niech to nie będzie dla Ciebie żadnym ograniczeniem.

Czy wiesz, że?

Awokado, z biologicznego punktu widzenia, jest jagodą jednoziarnistą. Rośnie na drzewie, a jego waga może dochodzić nawet do 1 kg.

Dla urozmaicenia:

Zamiast łososia możesz użyć np. wędzonej makreli lub pstrąga. Pasty z tymi rybami są również bardzo popularne.