Awokado z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo. Następnie obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Łososia posiekaj.

Awokado z łososiem  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody, następnie wymieszaj z jajkami oraz łososiem tworząc farsz.

Awokado z łososiem  - Krok 2

Krok 3

Awokado przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą noża z brodą pozbądź się pestki i następnie obierz z skórki.

Awokado z łososiem  - Krok 3

Krok 4

Do każdego awokado w miejsce po pestce włóż farsz łososiowy.

Awokado z łososiem  - Krok 4

Krok 5

Koperek posiekaj. Połówki awokado skrop oliwą, posyp słodką papryką Knorr i koperkiem. Od razu podawaj.

Awokado z łososiem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Awokado z łososiem Awokado z łososiem

Faszerowane warzywa to HIT! Tak samo określić można połączenie smaków, jakimi są awokado i łosoś. Jedno z drugim komponuje się tak świetnie, że stosowane jest przy wielu ciekawych przepisach. Dziś wypróbuj nasz: awokado z pastą łososiowo-jajeczną to danie, którego nie możesz przegapić!

Dla kogo?

Dla rozsmakowanych w produktach, które są głównymi składnikami tej potrawy. Dla każdego, kto lubi zjeść nie tylko zdrowo, ale i smacznie.

Na jaką okazję?

Tak podana kolacja z pewnością będzie godnym uhonorowaniem ciężkiego dnia. Najlepiej będzie smakować wiosną i latem, ale niech to nie będzie dla Ciebie żadnym ograniczeniem.

Czy wiesz, że?

Awokado, z biologicznego punktu widzenia, jest jagodą jednoziarnistą. Rośnie na drzewie, a jego waga może dochodzić nawet do 1 kg.

Dla urozmaicenia:

Zamiast łososia możesz użyć np. wędzonej makreli lub pstrąga. Pasty z tymi rybami są również bardzo popularne.