Awokado z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Awokado z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo. Następnie obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Łososia posiekaj.

Awokado z łososiem  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody, następnie wymieszaj z jajkami oraz łososiem tworząc farsz.

Awokado z łososiem  - Krok 2

Krok 3

Awokado przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą noża z brodą pozbądź się pestki i następnie obierz z skórki.

Awokado z łososiem  - Krok 3

Krok 4

Do każdego awokado w miejsce po pestce włóż farsz łososiowy.

Awokado z łososiem  - Krok 4

Krok 5

Koperek posiekaj. Połówki awokado skrop oliwą, posyp słodką papryką Knorr i koperkiem. Od razu podawaj.

Awokado z łososiem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Awokado z łososiem Awokado z łososiem

Faszerowane warzywa to HIT! Tak samo określić można połączenie smaków, jakimi są awokado i łosoś. Jedno z drugim komponuje się tak świetnie, że stosowane jest przy wielu ciekawych przepisach. Dziś wypróbuj nasz: awokado z pastą łososiowo-jajeczną to danie, którego nie możesz przegapić!

Dla kogo?

Dla rozsmakowanych w produktach, które są głównymi składnikami tej potrawy. Dla każdego, kto lubi zjeść nie tylko zdrowo, ale i smacznie.

Na jaką okazję?

Tak podana kolacja z pewnością będzie godnym uhonorowaniem ciężkiego dnia. Najlepiej będzie smakować wiosną i latem, ale niech to nie będzie dla Ciebie żadnym ograniczeniem.

Czy wiesz, że?

Awokado, z biologicznego punktu widzenia, jest jagodą jednoziarnistą. Rośnie na drzewie, a jego waga może dochodzić nawet do 1 kg.

Dla urozmaicenia:

Zamiast łososia możesz użyć np. wędzonej makreli lub pstrąga. Pasty z tymi rybami są również bardzo popularne.