Jajka faszerowane guacamole przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane guacamole

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

395 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

601 osób wydrukowało

Pobierz pdf

970 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Pokrój na połówki.

Jajka faszerowane guacamole - Krok 1

Krok 2

Awokado obierz, następnie przełóż do miseczki i razem z żółtkami rozgnieć widelcem. Dodaj majonez oraz pieprz i wymieszaj.

Jajka faszerowane guacamole - Krok 2

Krok 3

Pomidora pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Cebulę oraz pomidora pokrój w drobną kostkę, kolendrę posiekaj i dodaj wszystko do awokado. Całość delikatnie wymieszaj i dopraw do smaku.

Jajka faszerowane guacamole - Krok 3

Krok 4

Połówki jajek rozłóż na półmisku, na każdą z nich nałóż przygotowany farsz. Całość posyp pokrojonym szczypiorem i podawaj.

Jajka faszerowane guacamole - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do farszu odrobinę posiekanej papryczki chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane guacamole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka faszerowane guacamoleJajka faszerowane guacamole

Kolorowe nadzienie do jajek sprawia, że na stole nie potrzeba specjalnych dekoracji. Kremowe awokado z wyrazistymi dodatkami to sposób na orzeźwiającą przekąskę w meksykańskim stylu – próbowałeś już jajek faszerowanych guacamole?

Dla kogo?

Monotonii w kuchni powiedz „stop”! Dzięki wielobarwnemu nadzieniu każdy niejadek nabierze apetytu. Nie od dziś wiadomo, że jemy oczami, więc w tym przypadku wygląd ma znaczenie.

Na jaką okazję?

W czasie przyjęć jajka z guacamole deklasują wszystkie inne przekąski. Goście będą tęsknie wypatrywać dokładki! Kto powiedział, że nie można imprezować od rana? Odrobina meksykańskiej fiesty na śniadanie jest jak najbardziej wskazana.

Czy wiesz, że?

Jajka faszerowane guacamole najlepiej przygotować tuż przed podaniem. Z biegiem czasu awokado ciemnieje i traci na atrakcyjności. By temu przeciwdziałać, warto skropić danie odrobiną soku z cytryny lub limonki.

Dla urozmaicenia:

Nadprogramową porcję guacamole możesz podawać z charakterystyczną dla kuchni meksykańskiej tortillą, nachosami, grzankami lub pieczywem.