
Składniki
200 gramów
4 sztuki
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
125 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasole i kukurydze z puszki odsącz z zalewy, wypłukaj pod bieżąca wodą , paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobną kostkę ,zetrzyj ser, pokrój pomidora w kostkę. Paprykę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj fasolę, kukurydzę i pomidora, całość smaż przez chwilę.
Krok 2
Na patelnię wlej około 100 ml wody, wsyp Knorr Naturalnie Smaczne, wszystko razem gotuj 2- 3 minuty, do czasu aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Na suchej patelni podgrzej tortille. Na środek placka nałóż odpowiednią ilość farszu, posyp tartym serem i delikatnie skrop jogurtem. Placek złóż na pół.

Dobra rada:
Aby podkreślić nieco meksykański charakter potrawy, możesz do farszu dodać natkę kolendry lub kilka kropel tabasco.
Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fajitas z czerwoną fasolą
Fajitas to danie wywodzące się z kuchni meksykańskiej i teksańskiej. Początkowo przyrządzano je z mięsa wołowego, dzisiaj istnieje mnóstwo innych wersji, również wegetariańskich. Wypróbuj fajitas z czerwoną fasolą i gęstym, warzywnym sosem. Jak je zrobić? Wszystkie składniki na fajitas wegetariańskie podsmaż na patelni, najpierw dodaj paprykę, ponieważ będzie miękła najdłużej. Kiedy wszystkie smaki i zapachy się przenikną, zrób sos i gotuj, aż zgęstnieje. Przygotuj placki tortilli. Ułóż je na suchej patelni i podgrzej. Dzięki temu zmiękną, będą łatwiej się zwijać i unikniesz ich kruszenia się. Na każdą ciepłą tortillę połóż porcję fasoli z warzywami. Farsz posyp startym żółtym serem, np. cheddarem i dodaj łyżkę jogurtu naturalnego. Udekoruj świeżą kolendrą i złóż na pół. Tortilla z czerwoną fasolą dobrze smakuje z dodatkiem warzyw gotowanych na parze. Podaj od razu po przyrządzeniu, np. z zielonym koktajlem. Smacznego!
Dla kogo?
Tortilla z fasolą czerwoną trafi w gust osób ceniących kuchnię roślinną, ale także tych z was, którzy lubią wyraziste meksykańskie dania.
Na jaką okazję?
Na każdą! Fajitas wege to idealny pomysł na szybki i oryginalny obiad, ale także na pyszną przekąskę. Wegetariańska tortilla z czerwoną fasolą będzie też doskonałym uzupełnieniem menu imprezowego.
Czy wiesz, że?
Klasyczna wersja meksykańskich fajitas opiera się na farszu z grillowanego mięsa. Obowiązkowym dodatkiem jest także fasola oraz mieszanka aromatycznych przypraw. Dziś fajitas znajdziecie w wielu różnych odmianach.
Dla urozmaicenia:
Fajita wegetariańska idealnie smakuje z guacamole. Posmaruj nim tortillę, a następnie połóż warzywny farsz. Meksykańska pasta z awokado doda fajitas z czerwoną fasolą więcej koloru.