Składniki
300 gramów
2 szczypty
2 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki myjemy, suszymy, kroimy na połówki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy owoce cynamonem.
Krok 2
W garnku umieszczamy masło orzechowe i miód. Podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników.
Krok 3
Do garnka dodajemy płatki owsiane, mąkę oraz szczyptę cynamonu. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4
Kruszonkę posypujemy na owoce. Pieczemy 15 minut w 180°.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej