Zupa grzybowa z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa z owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

581 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 plastry

1 opakowanie

3 sztuki

2 łyżki

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój suszone jabłka i śliwki w drobną kostkę i włóż do garnka, zalewając 200 mililitrami zimnej wody. Gotuj przez około 5 minut.

Zupa grzybowa z owocami - Krok 1

Krok 2

Następnie dolej 600 mililitrów zimnej wody. Wsyp Zupę grzybową Knorr, wymieszaj i gotuj przez 10 minut.

Zupa grzybowa z owocami - Krok 2

Krok 3

Pod koniec dodaj 2 łyżki kwaśnej śmietany. Możesz zupę zmiksować. Gotową zupę grzybową podawaj na talerzu udekorowanym kilkoma plasterkami jabłka i natką pietruszki.

Zupa grzybowa z owocami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

52

Opinie o przepisie

  • Izabela Kamila Piasecka

    Izabela Kamila Piasecka , 22.09.2014

    krem z opieńkami :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Karpus

    Ewa Karpus , 22.09.2014

    Zupa grzybowa z torebki ? a gdzie grzyby ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Liliana Pietrusiak

    Liliana Pietrusiak , 22.09.2014

    a na drogie grzybki z jajeczkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Liliana Pietrusiak

    Liliana Pietrusiak , 22.09.2014

    smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Leszczy

    Alicja Leszczy , 22.09.2014

    zupa grzybowa ok tylko nie z grzybów bio smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Tołkaczew

    Tomasz Tołkaczew , 22.09.2014

    Sam gotując (czasem) nigdy nie dodaję jakiś proszkowych zup, bo to już smakuje "sztuczne" :/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosława Kowalska

    Jarosława Kowalska , 22.09.2014

    Z paczki KNORR ??? myślałam że przepis ze świeżych czy suszonych grzybów skoro sezon jest :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystian Andrzej Płatek

    Krystian Andrzej Płatek , 21.09.2014

    3 kilo do przodu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Minda

    Zbigniew Minda , 21.09.2014

    Grzybowa najlepsza na świecie z grzybów świeżych ;-))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tutak Leszek

    Tutak Leszek , 21.09.2014

    A trójcie się tymi muchomorami,ale pamiętajcie kobiety w tym temacie to mistrzynie.Pozdrawiam smakoszy,a szczególnie tych kturym drugie połówki robią kolacje z grzybków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arkadiusz Bałdys

    Arkadiusz Bałdys , 21.09.2014

    Grzybowa to NAJLEPSZA ZUPA na świecie !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Chrut

    Krystyna Chrut , 21.09.2014

    a jak dodam swieze grzyby to rarytas dopiero

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julia Sitarz

    Julia Sitarz , 21.09.2014

    A ja robiłam dniową mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Kalinowski

    Włodzimierz Kalinowski , 21.09.2014

    jebać tą stronę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Bolek

    Mirosław Bolek , 21.09.2014

    Myślę że są te z czerwonymi łbami i białymi kropkami podobno najlepsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Kolesinsky

    Piotr Kolesinsky , 21.09.2014

    Złomnik zerknij.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Wagner

    Stanislaw Wagner , 21.09.2014

    Czy tam tez sa grzyby?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Wróbel

    Irena Wróbel , 21.09.2014

    Zupa grzybowa "z wora" ? ale jaja ! ! ! Unikam wszelkiego rodzaju sztuczności jak ognia . To ja polecam na jutro "zupę Romana". Pyyyycha ! ! ! :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Świda

    Ewa Świda , 21.09.2014

    żurkiem z grzybkami też nie pogardzę :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Świda

    Ewa Świda , 21.09.2014

    dla mnie to ulubione grzybki na rosołku z ziemniaczkami okraszonymi cebulką i skwareczkiem ....pychotka :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak , 21.09.2014

    ale najlepszy jest krupnik z grzybkami i bigosik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Grabowski

    Piotr Grabowski , 21.09.2014

    taka zupke to mozesz sama jesc?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Mazurkiewicz

    Ewa Mazurkiewicz , 21.09.2014

    wolę z surowych nie z torebki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Ossowski

    Rafał Ossowski , 21.09.2014

    Hmmmm, zupa grzybowa bez grzybów? Dziwaczne, a właściwie - chemiczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysiek Piechowski

    Krzysiek Piechowski , 21.09.2014

    Nie narzekać :D macie kompot z grzybami :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Gajewczyk

    Adam Gajewczyk , 21.09.2014

    dziewczyny ile dni gwarancji nieważne chce porcje prosze :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata GW

    Beata GW , 21.09.2014

    Zupa z torebki... no po prostu mniam :-(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Pudzian

    Marek Pudzian , 21.09.2014

    Kasia też taką robi <3 Ahh te jej pieczerki na nogach :) Smakują niczym najlepsze danie <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pilarska-Kapłońska

    Barbara Pilarska-Kapłońska , 21.09.2014

    Uwielbiam grzybowa zupę ,ale zrobioną przeze mnie,z grzybów ,a nie z paczki,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Jędrzejewska

    Marzena Jędrzejewska , 21.09.2014

    A gdzie grzyby w tej grzybowej sliwkowo-jablkowej???

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grzybowa z owocamiZupa grzybowa z owocami

Grzyby i owoce w jednym daniu? Dlaczego nie! Zupa grzybowa z owocami to propozycja dla tych, którzy szukają urozmaicenia tradycyjnych przepisów kulinarnych. Brzmi dość egzotycznie, ale wbrew pozorom, to danie można uznać za sztandarowe dla polskiej kuchni. Aksamitna, tradycyjna zupa grzybowa, wzmocniona smakiem jabłek i śliwek to danie, które raz zrobione, na stałe zagości w twoim menu. Warto spróbować grzybowej w niecodziennej odsłonie, zwłaszcza, że wbrew pozorom ta kulinarna ekstrawagancja nie wymaga wiele wysiłku ani godzin spędzonych w kuchni. Wystarczy 30 minut i niezwykły obiad dla czworga gotowy. Zupę grzybową z owocami możesz podać zarówno w czasie rodzinnego obiadu, jak również na spotkaniu w gronie przyjaciół, których zaskoczysz niecodzienną propozycją obiadową. Potrawę podawaj gorącą, a talerz udekoruj plastrami świeżych jabłek i natką pietruszki – tak zaserwowana zupa kusi zarówno wzrok, jak i podniebienie.