
Składniki
3 plastry
1 opakowanie
3 sztuki
2 łyżki
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój suszone jabłka i śliwki w drobną kostkę i włóż do garnka, zalewając 200 mililitrami zimnej wody. Gotuj przez około 5 minut.

Krok 2
Następnie dolej 600 mililitrów zimnej wody. Wsyp Zupę grzybową Knorr, wymieszaj i gotuj przez 10 minut.

Krok 3
Pod koniec dodaj 2 łyżki kwaśnej śmietany. Możesz zupę zmiksować. Gotową zupę grzybową podawaj na talerzu udekorowanym kilkoma plasterkami jabłka i natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa z owocami
Grzyby i owoce w jednym daniu? Dlaczego nie! Zupa grzybowa z owocami to propozycja dla tych, którzy szukają urozmaicenia tradycyjnych przepisów kulinarnych. Brzmi dość egzotycznie, ale wbrew pozorom, to danie można uznać za sztandarowe dla polskiej kuchni. Aksamitna, tradycyjna zupa grzybowa, wzmocniona smakiem jabłek i śliwek to danie, które raz zrobione, na stałe zagości w twoim menu. Warto spróbować grzybowej w niecodziennej odsłonie, zwłaszcza, że wbrew pozorom ta kulinarna ekstrawagancja nie wymaga wiele wysiłku ani godzin spędzonych w kuchni. Wystarczy 30 minut i niezwykły obiad dla czworga gotowy. Zupę grzybową z owocami możesz podać zarówno w czasie rodzinnego obiadu, jak również na spotkaniu w gronie przyjaciół, których zaskoczysz niecodzienną propozycją obiadową. Potrawę podawaj gorącą, a talerz udekoruj plastrami świeżych jabłek i natką pietruszki – tak zaserwowana zupa kusi zarówno wzrok, jak i podniebienie.