
Składniki
3 plastry
1 opakowanie
3 sztuki
2 łyżki
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój suszone jabłka i śliwki w drobną kostkę i włóż do garnka, zalewając 200 mililitrami zimnej wody. Gotuj przez około 5 minut.

Krok 2
Następnie dolej 600 mililitrów zimnej wody. Wsyp Zupę grzybową Knorr, wymieszaj i gotuj przez 10 minut.

Krok 3
Pod koniec dodaj 2 łyżki kwaśnej śmietany. Możesz zupę zmiksować. Gotową zupę grzybową podawaj na talerzu udekorowanym kilkoma plasterkami jabłka i natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa z owocami
Grzyby i owoce w jednym daniu? Dlaczego nie! Zupa grzybowa z owocami to propozycja dla tych, którzy szukają urozmaicenia tradycyjnych przepisów kulinarnych. Brzmi dość egzotycznie, ale wbrew pozorom, to danie można uznać za sztandarowe dla polskiej kuchni. Aksamitna, tradycyjna zupa grzybowa, wzmocniona smakiem jabłek i śliwek to danie, które raz zrobione, na stałe zagości w twoim menu. Warto spróbować grzybowej w niecodziennej odsłonie, zwłaszcza, że wbrew pozorom ta kulinarna ekstrawagancja nie wymaga wiele wysiłku ani godzin spędzonych w kuchni. Wystarczy 30 minut i niezwykły obiad dla czworga gotowy. Zupę grzybową z owocami możesz podać zarówno w czasie rodzinnego obiadu, jak również na spotkaniu w gronie przyjaciół, których zaskoczysz niecodzienną propozycją obiadową. Potrawę podawaj gorącą, a talerz udekoruj plastrami świeżych jabłek i natką pietruszki – tak zaserwowana zupa kusi zarówno wzrok, jak i podniebienie.



































