
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
50 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
0.5 szklanki
1 szczypta
0.5 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję namocz w wodzie (przez 2 godziny). Grzyby rozmroź, pokrój w paski i usmaż.

Krok 2
Soję ugotuj w wywarze z wody i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3
Pod koniec gotowania dodaj makaron.

Krok 4
Połącz z grzybami i śmietaną, dopraw do smaku pieprzem, papryką, majerankiem i tymiankiem.

Krok 5
Zupę grzybową Knorr dodaj do garnka. Gotuj 10 minut. Zupę z maślaków podawaj posypaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z maślaków
Aromatyczna zupa z maślaków zachwyci swoim subtelnym smakiem całą twoją rodzinę i będzie hitem niedzielnego obiadu. Maślaki uważane są za jedne z najsmaczniejszych grzybów. Można je dusić, smażyć, marynować lub przyrządzić z nich przepyszną zupę – na bazie rosołu oraz z dodatkiem soi i makaronu. Jeśli do ugotowania zupy chcesz użyć świeżych maślaków, własnoręcznie zebranych w lesie, podczas czyszczenia usuń z ich kapeluszy ciężkostrawną, lekko gorzkawą w smaku skórkę. Zrób to ręcznie lub namocz maślaki w roztworze wody z solą kuchenną. Po kilku godzinach wyjmij grzyby z solanki i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Zamiast makaronu do zupy z maślaków możesz dodać chrupiące grzanki – podpieczone w piekarniku lub na rozgrzanej patelni. Doskonale smakować będzie także z groszkiem ptysiowym.