Składniki
1.5 litra
1 sztuka
50 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
0.5 szklanki
1 szczypta
0.5 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję namocz w wodzie (przez 2 godziny). Grzyby rozmroź, pokrój w paski i usmaż.
Krok 2
Soję ugotuj w wywarze z wody i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaj makaron.
Krok 4
Połącz z grzybami i śmietaną, dopraw do smaku pieprzem, papryką, majerankiem i tymiankiem.
Krok 5
Zupę grzybową Knorr dodaj do garnka. Gotuj 10 minut. Zupę z maślaków podawaj posypaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z maślaków
Aromatyczna zupa z maślaków zachwyci swoim subtelnym smakiem całą twoją rodzinę i będzie hitem niedzielnego obiadu. Maślaki uważane są za jedne z najsmaczniejszych grzybów. Można je dusić, smażyć, marynować lub przyrządzić z nich przepyszną zupę – na bazie rosołu oraz z dodatkiem soi i makaronu. Jeśli do ugotowania zupy chcesz użyć świeżych maślaków, własnoręcznie zebranych w lesie, podczas czyszczenia usuń z ich kapeluszy ciężkostrawną, lekko gorzkawą w smaku skórkę. Zrób to ręcznie lub namocz maślaki w roztworze wody z solą kuchenną. Po kilku godzinach wyjmij grzyby z solanki i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Zamiast makaronu do zupy z maślaków możesz dodać chrupiące grzanki – podpieczone w piekarniku lub na rozgrzanej patelni. Doskonale smakować będzie także z groszkiem ptysiowym.