Zupa z maślaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z maślaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
198 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

50 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

0.5 szklanki

1 szczypta

0.5 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję namocz w wodzie (przez 2 godziny). Grzyby rozmroź, pokrój w paski i usmaż.

Zupa z maślaków - Krok 1

Krok 2

Soję ugotuj w wywarze z wody i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Zupa z maślaków - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj makaron.

Zupa z maślaków - Krok 3

Krok 4

Połącz z grzybami i śmietaną, dopraw do smaku pieprzem, papryką, majerankiem i tymiankiem.

Zupa z maślaków - Krok 4

Krok 5

Zupę grzybową Knorr dodaj do garnka. Gotuj 10 minut. Zupę z maślaków podawaj posypaną natką pietruszki.

Zupa z maślaków - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z maślaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z maślaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z maślaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z maślaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z maślaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z maślaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z maślaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z maślaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z maślakówZupa z maślaków

Aromatyczna zupa z maślaków zachwyci swoim subtelnym smakiem całą twoją rodzinę i będzie hitem niedzielnego obiadu. Maślaki uważane są za jedne z najsmaczniejszych grzybów. Można je dusić, smażyć, marynować lub przyrządzić z nich przepyszną zupę – na bazie rosołu oraz z dodatkiem soi i makaronu. Jeśli do ugotowania zupy chcesz użyć świeżych maślaków, własnoręcznie zebranych w lesie, podczas czyszczenia usuń z ich kapeluszy ciężkostrawną, lekko gorzkawą w smaku skórkę. Zrób to ręcznie lub namocz maślaki w roztworze wody z solą kuchenną. Po kilku godzinach wyjmij grzyby z solanki i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Zamiast makaronu do zupy z maślaków możesz dodać chrupiące grzanki – podpieczone w piekarniku lub na rozgrzanej patelni. Doskonale smakować będzie także z groszkiem ptysiowym.