Prosta zupa grzybowa z łazankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

665 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

100 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę rozdrobnij, ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w 1 litrze wody, dodaj kostkę Knorr.

Prosta zupa grzybowa z łazankami   - Krok 1

Krok 2

Gdy warzywa będą miękkie, zupę Knorr wymieszaj ze śmietaną i kilkoma łyżkami gotującego się wywaru. Wlej do garnka. Całość gotuj jeszcze przez ok. 3-4 minuty. Zupę podawaj z łazankami, oprószoną natką pietruszki.

Prosta zupa grzybowa z łazankami   - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Prosta zupa grzybowa z łazankami  Prosta zupa grzybowa z łazankami

Szukasz prostego sposobu na zupę grzybową z łazankami? Proponowany przepis będzie dobrym rozwiązaniem. Sprawdzi się na wigilijnym stole, ale z powodzeniem będzie również codziennym daniem obiadowym. Aby przygotować tę potrawę, potrzebujesz gotowej zupy grzybowej oraz bulionu warzywnego bądź drobiowego (możesz zastąpić go kostką rosołową). Dodaj suszonych grzybów, np. podgrzybków i kurek, a smak zupy będzie bardziej wyrazisty. Pamiętaj, aby wcześniej moczyć je w chłodnej wodzie przez całą noc. Kiedy warzywa (por, seler, marchew i pietruszka) będą miękkie, połącz je z wywarem i zabiel zupę lekko spienioną śmietaną. Choć w przepisie rekomenduje się użycie makaronu typu łazanki, to kokardki sprawdzą się równie dobrze. Podawaj zupę w głębokim talerzu z makaronem lub w dużej filiżance (wtedy zupa powinna być serwowana sauté) z chrupiącym pieczywem. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem, sokiem z cytryny i suszonym oregano. Tak przygotowane danie posyp natką pietruszki oraz tymiankiem. Spróbuj i podziel się z nami swoją opinią.