Prosta zupa grzybowa z łazankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta zupa grzybowa z łazankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
837 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

100 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę rozdrobnij, ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w 1 litrze wody, dodaj kostkę Knorr.

Prosta zupa grzybowa z łazankami   - Krok 1

Krok 2

Gdy warzywa będą miękkie, zupę Knorr wymieszaj ze śmietaną i kilkoma łyżkami gotującego się wywaru. Wlej do garnka. Całość gotuj jeszcze przez ok. 3-4 minuty. Zupę podawaj z łazankami, oprószoną natką pietruszki.

Prosta zupa grzybowa z łazankami   - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Prosta zupa grzybowa z łazankami  Prosta zupa grzybowa z łazankami

Szukasz prostego sposobu na zupę grzybową z łazankami? Proponowany przepis będzie dobrym rozwiązaniem. Sprawdzi się na wigilijnym stole, ale z powodzeniem będzie również codziennym daniem obiadowym. Aby przygotować tę potrawę, potrzebujesz gotowej zupy grzybowej oraz bulionu warzywnego bądź drobiowego (możesz zastąpić go kostką rosołową). Dodaj suszonych grzybów, np. podgrzybków i kurek, a smak zupy będzie bardziej wyrazisty. Pamiętaj, aby wcześniej moczyć je w chłodnej wodzie przez całą noc. Kiedy warzywa (por, seler, marchew i pietruszka) będą miękkie, połącz je z wywarem i zabiel zupę lekko spienioną śmietaną. Choć w przepisie rekomenduje się użycie makaronu typu łazanki, to kokardki sprawdzą się równie dobrze. Podawaj zupę w głębokim talerzu z makaronem lub w dużej filiżance (wtedy zupa powinna być serwowana sauté) z chrupiącym pieczywem. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem, sokiem z cytryny i suszonym oregano. Tak przygotowane danie posyp natką pietruszki oraz tymiankiem. Spróbuj i podziel się z nami swoją opinią.