Prosta zupa grzybowa z łazankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

739 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

100 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę rozdrobnij, ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w 1 litrze wody, dodaj kostkę Knorr.

Prosta zupa grzybowa z łazankami   - Krok 1

Krok 2

Gdy warzywa będą miękkie, zupę Knorr wymieszaj ze śmietaną i kilkoma łyżkami gotującego się wywaru. Wlej do garnka. Całość gotuj jeszcze przez ok. 3-4 minuty. Zupę podawaj z łazankami, oprószoną natką pietruszki.

Prosta zupa grzybowa z łazankami   - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta zupa grzybowa z łazankami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Prosta zupa grzybowa z łazankami  Prosta zupa grzybowa z łazankami

Szukasz prostego sposobu na zupę grzybową z łazankami? Proponowany przepis będzie dobrym rozwiązaniem. Sprawdzi się na wigilijnym stole, ale z powodzeniem będzie również codziennym daniem obiadowym. Aby przygotować tę potrawę, potrzebujesz gotowej zupy grzybowej oraz bulionu warzywnego bądź drobiowego (możesz zastąpić go kostką rosołową). Dodaj suszonych grzybów, np. podgrzybków i kurek, a smak zupy będzie bardziej wyrazisty. Pamiętaj, aby wcześniej moczyć je w chłodnej wodzie przez całą noc. Kiedy warzywa (por, seler, marchew i pietruszka) będą miękkie, połącz je z wywarem i zabiel zupę lekko spienioną śmietaną. Choć w przepisie rekomenduje się użycie makaronu typu łazanki, to kokardki sprawdzą się równie dobrze. Podawaj zupę w głębokim talerzu z makaronem lub w dużej filiżance (wtedy zupa powinna być serwowana sauté) z chrupiącym pieczywem. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem, sokiem z cytryny i suszonym oregano. Tak przygotowane danie posyp natką pietruszki oraz tymiankiem. Spróbuj i podziel się z nami swoją opinią.