Leśna zupa grzybowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Szalotki pokroic w drobno. Na patelni rozgrzać masło. Dodać cebulke, przesmażyć, dodac grzyby, doprawić sola i pieprzem. Smażyć az zmiękną.

Krok 2

Zupe z torebki wsypać do 500ml zimnej wody. Wymieszać razem, zagotować. Dodać grzyby z cebulka, lubczyk, gotować razem 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Kremowa zupa borowikowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kremowa zupa borowikowa Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej