
Składniki
150 gramów
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Szalotki pokroic w drobno. Na patelni rozgrzać masło. Dodać cebulke, przesmażyć, dodac grzyby, doprawić sola i pieprzem. Smażyć az zmiękną.
Krok 2
Zupe z torebki wsypać do 500ml zimnej wody. Wymieszać razem, zagotować. Dodać grzyby z cebulka, lubczyk, gotować razem 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej