Leśna zupa grzybowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Szalotki pokroic w drobno. Na patelni rozgrzać masło. Dodać cebulke, przesmażyć, dodac grzyby, doprawić sola i pieprzem. Smażyć az zmiękną.

Krok 2

Zupe z torebki wsypać do 500ml zimnej wody. Wymieszać razem, zagotować. Dodać grzyby z cebulka, lubczyk, gotować razem 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z boczniaków
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej