Leśna zupa grzybowa - przepis na szybką zupę | Przepisy.pl pixel

Leśna zupa grzybowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Szalotki pokroic w drobno. Na patelni rozgrzać masło. Dodać cebulke, przesmażyć, dodac grzyby, doprawić sola i pieprzem. Smażyć az zmiękną.

Krok 2

Zupe z torebki wsypać do 500ml zimnej wody. Wymieszać razem, zagotować. Dodać grzyby z cebulka, lubczyk, gotować razem 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leśna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej