
Składniki
2 sztuki
500 mililitrów
1 opakowanie
0.5 szklanki
300 mililitrów
2 sztuki
20 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju, dodaj czosnek smaż chwilę.

Krok 2
Zupę Knorr rozprowadź ze śmietaną i wywarem. Dodaj do garnka, doprowadź do wrzenia – gotuj jeszcze na wolnym ogniu około 3 minut.

Krok 3
W osobnym naczyniu rozmieszaj żółtka z piwem. Dodaj do gotującej się zupy. Zupę odstaw na bok. Dokładnie mieszaj przez chwilę, do momentu, kiedy zupa zrobi się aksamitnie gęsta.

Krok 4
Kabanosy pokrój w plastry, podsmaż na patelni. Szczypior posiekaj.

Krok 5
Zupę podawaj w płaskim naczyniu, z porcją kabanosów wyłożonych na środek talerza, posypaną szczypiorkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa kremowa
Piwo, kabanos, grzyby i wywar to składniki, które będą ci potrzebne do przygotowania kremowej zupy grzybowej. Inspiracją do stworzenia tego przepisu jest oczywiście niemiecka Bawaria, region słynący z dobrego piwa i wyśmienitych kiełbas. Zasmakuje wszystkim wielbicielom biesiadowania z kuflem w ręku, ale nie tylko. Piwo to wspaniały dodatek do wielu potraw – nadaje charakteru grillowanym mięsom, gęstym zupom czy gulaszom, doskonale pasuje też do dań z kapustą i grzybami. By zrobić kremową zupę grzybową, pół szklanki ciemnego piwa, najlepiej z lokalnego browaru, połącz z żółtkami jaj. Dodając taką mieszankę do przygotowanej wcześniej zupy, uzyskasz aksamitny krem. Typową dla tego przepisu kiełbasę proponujemy zastąpić kabanosem. Jeśli dodatkowo pokroisz go w plastry i ułożysz na powierzchni zupy, danie będzie wyglądało bardzo elegancko.


































