
Składniki
2 sztuki
500 mililitrów
1 opakowanie
0.5 szklanki
300 mililitrów
2 sztuki
20 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju, dodaj czosnek smaż chwilę.

Krok 2
Zupę Knorr rozprowadź ze śmietaną i wywarem. Dodaj do garnka, doprowadź do wrzenia – gotuj jeszcze na wolnym ogniu około 3 minut.

Krok 3
W osobnym naczyniu rozmieszaj żółtka z piwem. Dodaj do gotującej się zupy. Zupę odstaw na bok. Dokładnie mieszaj przez chwilę, do momentu, kiedy zupa zrobi się aksamitnie gęsta.

Krok 4
Kabanosy pokrój w plastry, podsmaż na patelni. Szczypior posiekaj.

Krok 5
Zupę podawaj w płaskim naczyniu, z porcją kabanosów wyłożonych na środek talerza, posypaną szczypiorkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa kremowa
Piwo, kabanos, grzyby i wywar to składniki, które będą ci potrzebne do przygotowania kremowej zupy grzybowej. Inspiracją do stworzenia tego przepisu jest oczywiście niemiecka Bawaria, region słynący z dobrego piwa i wyśmienitych kiełbas. Zasmakuje wszystkim wielbicielom biesiadowania z kuflem w ręku, ale nie tylko. Piwo to wspaniały dodatek do wielu potraw – nadaje charakteru grillowanym mięsom, gęstym zupom czy gulaszom, doskonale pasuje też do dań z kapustą i grzybami. By zrobić kremową zupę grzybową, pół szklanki ciemnego piwa, najlepiej z lokalnego browaru, połącz z żółtkami jaj. Dodając taką mieszankę do przygotowanej wcześniej zupy, uzyskasz aksamitny krem. Typową dla tego przepisu kiełbasę proponujemy zastąpić kabanosem. Jeśli dodatkowo pokroisz go w plastry i ułożysz na powierzchni zupy, danie będzie wyglądało bardzo elegancko.