
Składniki
2 sztuki
500 mililitrów
1 opakowanie
0.5 szklanki
300 mililitrów
2 sztuki
20 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju, dodaj czosnek smaż chwilę.

Krok 2
Zupę Knorr rozprowadź ze śmietaną i wywarem. Dodaj do garnka, doprowadź do wrzenia – gotuj jeszcze na wolnym ogniu około 3 minut.

Krok 3
W osobnym naczyniu rozmieszaj żółtka z piwem. Dodaj do gotującej się zupy. Zupę odstaw na bok. Dokładnie mieszaj przez chwilę, do momentu, kiedy zupa zrobi się aksamitnie gęsta.

Krok 4
Kabanosy pokrój w plastry, podsmaż na patelni. Szczypior posiekaj.

Krok 5
Zupę podawaj w płaskim naczyniu, z porcją kabanosów wyłożonych na środek talerza, posypaną szczypiorkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa kremowa
Piwo, kabanos, grzyby i wywar to składniki, które będą ci potrzebne do przygotowania kremowej zupy grzybowej. Inspiracją do stworzenia tego przepisu jest oczywiście niemiecka Bawaria, region słynący z dobrego piwa i wyśmienitych kiełbas. Zasmakuje wszystkim wielbicielom biesiadowania z kuflem w ręku, ale nie tylko. Piwo to wspaniały dodatek do wielu potraw – nadaje charakteru grillowanym mięsom, gęstym zupom czy gulaszom, doskonale pasuje też do dań z kapustą i grzybami. By zrobić kremową zupę grzybową, pół szklanki ciemnego piwa, najlepiej z lokalnego browaru, połącz z żółtkami jaj. Dodając taką mieszankę do przygotowanej wcześniej zupy, uzyskasz aksamitny krem. Typową dla tego przepisu kiełbasę proponujemy zastąpić kabanosem. Jeśli dodatkowo pokroisz go w plastry i ułożysz na powierzchni zupy, danie będzie wyglądało bardzo elegancko.
























