
Składniki
2 sztuki
500 mililitrów
1 opakowanie
0.5 szklanki
300 mililitrów
2 sztuki
20 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju, dodaj czosnek smaż chwilę.

Krok 2
Zupę Knorr rozprowadź ze śmietaną i wywarem. Dodaj do garnka, doprowadź do wrzenia – gotuj jeszcze na wolnym ogniu około 3 minut.

Krok 3
W osobnym naczyniu rozmieszaj żółtka z piwem. Dodaj do gotującej się zupy. Zupę odstaw na bok. Dokładnie mieszaj przez chwilę, do momentu, kiedy zupa zrobi się aksamitnie gęsta.

Krok 4
Kabanosy pokrój w plastry, podsmaż na patelni. Szczypior posiekaj.

Krok 5
Zupę podawaj w płaskim naczyniu, z porcją kabanosów wyłożonych na środek talerza, posypaną szczypiorkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa kremowa
Piwo, kabanos, grzyby i wywar to składniki, które będą ci potrzebne do przygotowania kremowej zupy grzybowej. Inspiracją do stworzenia tego przepisu jest oczywiście niemiecka Bawaria, region słynący z dobrego piwa i wyśmienitych kiełbas. Zasmakuje wszystkim wielbicielom biesiadowania z kuflem w ręku, ale nie tylko. Piwo to wspaniały dodatek do wielu potraw – nadaje charakteru grillowanym mięsom, gęstym zupom czy gulaszom, doskonale pasuje też do dań z kapustą i grzybami. By zrobić kremową zupę grzybową, pół szklanki ciemnego piwa, najlepiej z lokalnego browaru, połącz z żółtkami jaj. Dodając taką mieszankę do przygotowanej wcześniej zupy, uzyskasz aksamitny krem. Typową dla tego przepisu kiełbasę proponujemy zastąpić kabanosem. Jeśli dodatkowo pokroisz go w plastry i ułożysz na powierzchni zupy, danie będzie wyglądało bardzo elegancko.