
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
150 mililitrów
4 sztuki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej mięso około litrem zimnej wody, następnie doprowadź do wrzenia.

Krok 2
Zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy i warzywa. Gotuj do momentu, kiedy mięso będzie zupełnie miękkie, a wywar nabierze odpowiedniego aromatu.

Krok 3
Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do wywaru i gotuj do momentu, gdy będą miękkie.

Krok 4
Następnie dodaj jedną lub dwie Zupy grzybowe Knorr (w zależności od ilości bulionu), całość zapraw śmietaną.

Krok 5
Wyjmij żeberka z wywaru i pokrój na mniejsze kawałki. Podawaj w zupie posypanej świeżo skrojoną szałwią.


Dobra rada:
Dobrze jest dodatkowo wrzucić kilka suszonych grzybów, na pewno wzmocnią smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa na żeberkach
Żeberka wieprzowe i grzyby mogą stanowić wyjątkowo udany duet. Wypróbuj go, przyrządzając zupę według naszego przepisu. Jej podstawę stanowi mięso – gotowane wraz z marchewką, pietruszką, selerem i cebulą stworzy smaczny wywar. Ważnym składnikiem proponowanego dania są ziemniaki – gotowane w bulionie stanowią dobry dodatek do gotowej zupy. Aby nadać jej aksamitnej konsystencji, warto zaprawić ją niewielką ilością gęstej śmietany. Pamiętaj, aby dokładnie ją wymieszać, unikniesz w ten sposób grudek. Gotową potrawę warto odpowiednio doprawić. Dobrze sprawdzi się świeża szałwia. To zioło intensywne w smaku, wystarczy zatem jedynie kilka jego listków. Drobno je posiekaj i posyp nimi zupę bezpośrednio przed podaniem. W roli przyprawy sprawdzi się również tymianek lub rozmaryn. Ich gałązki – podzielone na części – mogą ponadto stanowić efektowną dekorację brzegów talerzy. Koniecznie sprawdź nasz przepis, dzięki któremu przygotujesz smaczną potrawę w prosty sposób. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią.