
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieczorem grzyby zaej wrzątkiem i odstawić.
Krok 2
Następnego dnia grzyby zagotuj i pozostaw na wolnym ogniu ok. 30min. Odcedź, wodę z gotowania przestudź i wymieszaj z zupą grzybową knorr.
Krok 3
Dodaj część grzybów i gotuj jeszcze 10 minut. Zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem, wymieszaj z pozostałymi grzybkami.
Krok 4
Podawaj posypane pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa z suszonych grzybów
Zupa z suszonych grzybów ma kremową konsystencję i intensywny smak. To dobra propozycja na pierwsze danie obiadowe lub ciepłą kolację. Przygotowując ją, trzeba pamiętać, by przez odpowiednią ilość czasu namaczać grzyby i nie wylewać wody, w której były one gotowane. Wywar dolewa się do zupy, co jeszcze bardziej dodaje jej wyrazistości. Całość po ugotowaniu należy zmiksować na gładki krem. Potrawę podaje się posypaną pietruszką i udekorowaną kilkoma pozostałymi ugotowanymi grzybami. Serwuje się ją również często z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Będzie smaczna także, jeśli ozdobisz ją kleksem śmietany z kilkoma liśćmi rukoli na wierzchu. Dopełnieniem grzybowego kremu mogą być ziemniaki, drobny makaron lub uszka. Zupa będzie świetnie smakować również z kawałkiem chrupiącego chleba. Jeśli chcesz ją podać w bardziej elegancki sposób, serwuj ją w filiżankach, a jako dodatek dołącz ciasto francuskie nadziewane kapustą lub wytrawne paszteciki. Sprawdź ten przepis na zupę z suszonych grzybów.
























