Krem buraczany z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem buraczany z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

800 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na maśle lub margarynie podsmaż delikatnie pokrojone jabłka i cebulę. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 800 ml zimnej wody. Gotuj pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą zupełnie miękkie. Przetrzyj wszystko przez drobne sito lub dokładnie rozdrobnij mikserem.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 2

Krok 3

Zupę dopraw czerwonym barszczem Knorr. Podawaj z łyżką śmietany i posiekanym szczypiorem. Wytrawnego aromatu nada zupie kawałek selera naciowego.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bakłażan z ryżem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem buraczany z jabłkiem  Krem buraczany z jabłkiem

W garnku na maśle lub margarynie podsmaż delikatnie pokrojone jabłka i cebulę. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.