Krem buraczany z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem buraczany z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

800 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na maśle lub margarynie podsmaż delikatnie pokrojone jabłka i cebulę. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 800 ml zimnej wody. Gotuj pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą zupełnie miękkie. Przetrzyj wszystko przez drobne sito lub dokładnie rozdrobnij mikserem.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 2

Krok 3

Zupę dopraw czerwonym barszczem Knorr. Podawaj z łyżką śmietany i posiekanym szczypiorem. Wytrawnego aromatu nada zupie kawałek selera naciowego.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem buraczany z jabłkiem  Krem buraczany z jabłkiem

W garnku na maśle lub margarynie podsmaż delikatnie pokrojone jabłka i cebulę. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.