Krem buraczany z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krem buraczany z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

81 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

200 mililitrów

1 pęczek

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na maśle lub margarynie podsmaż delikatnie pokrojone jabłka i cebulę. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 800 ml zimnej wody. Gotuj pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą zupełnie miękkie. Przetrzyj wszystko przez drobne sito lub dokładnie rozdrobnij mikserem.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 2

Krok 3

Zupę dopraw czerwonym barszczem Knorr. Podawaj z łyżką śmietany i posiekanym szczypiorem. Wytrawnego aromatu nada zupie kawałek selera naciowego.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej