
Składniki
40 dekagramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Paprykę i śledzie pokrój paski, a ogórki i cebulę w krążki. Wszystko razem wymieszaj.
Krok 3
Z musztardy, kilku kropel miodu, octu, majonezu, oleju i kefiru zrób sos. Dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej