
Składniki
40 dekagramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Paprykę i śledzie pokrój paski, a ogórki i cebulę w krążki. Wszystko razem wymieszaj.
Krok 3
Z musztardy, kilku kropel miodu, octu, majonezu, oleju i kefiru zrób sos. Dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej