
Składniki
40 dekagramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Paprykę i śledzie pokrój paski, a ogórki i cebulę w krążki. Wszystko razem wymieszaj.
Krok 3
Z musztardy, kilku kropel miodu, octu, majonezu, oleju i kefiru zrób sos. Dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej