Sałatka jarzynowa ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jarzynowa ze śledziem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Paprykę i śledzie pokrój paski, a ogórki i cebulę w krążki. Wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Z musztardy, kilku kropel miodu, octu, majonezu, oleju i kefiru zrób sos. Dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej