Sałatka jarzynowa ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jarzynowa ze śledziem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Paprykę i śledzie pokrój paski, a ogórki i cebulę w krążki. Wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Z musztardy, kilku kropel miodu, octu, majonezu, oleju i kefiru zrób sos. Dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jarzynowa ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej