Piernikowe śledzie na zielonym jabłuszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piernikowe śledzie na zielonym jabłuszku

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 słoika

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

25 gramów

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka pokroić na plastry około 1 cm grubości omijając gniazda nasienne, a następnie skropić sokiem z cytryny i po chwili osuszyć.

Krok 2

Śledzie osuszyć i pokroić na bardzo wąskie paseczki. Selera dokładnie odcisnąć z zalewy. Orzechy i koperek drobno posiekać (pozostawiając kilka gałązek do dekoracji). Wszystko umieścić w jednej misce, doprawić pieprzem i połączyć z majonezem.

Krok 3

Pierniczki typu katarzynka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić na plasterki.

Krok 4

Na krążki jabłek wyłożyć po 1 kopiastej łyżce sałatki, obsypać piernikowym pudrem, udekorować cebulą oraz koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernikowe śledzie na zielonym jabłuszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernikowe śledzie na zielonym jabłuszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernikowe śledzie na zielonym jabłuszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernikowe śledzie na zielonym jabłuszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernikowe śledzie na zielonym jabłuszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernikowe śledzie na zielonym jabłuszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernikowe śledzie na zielonym jabłuszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piernikowe śledzie na zielonym jabłuszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej