
Składniki
0.5 słoika
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
25 gramów
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka pokroić na plastry około 1 cm grubości omijając gniazda nasienne, a następnie skropić sokiem z cytryny i po chwili osuszyć.
Krok 2
Śledzie osuszyć i pokroić na bardzo wąskie paseczki. Selera dokładnie odcisnąć z zalewy. Orzechy i koperek drobno posiekać (pozostawiając kilka gałązek do dekoracji). Wszystko umieścić w jednej misce, doprawić pieprzem i połączyć z majonezem.
Krok 3
Pierniczki typu katarzynka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić na plasterki.
Krok 4
Na krążki jabłek wyłożyć po 1 kopiastej łyżce sałatki, obsypać piernikowym pudrem, udekorować cebulą oraz koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej