
Składniki
0.5 słoika
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
25 gramów
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka pokroić na plastry około 1 cm grubości omijając gniazda nasienne, a następnie skropić sokiem z cytryny i po chwili osuszyć.
Krok 2
Śledzie osuszyć i pokroić na bardzo wąskie paseczki. Selera dokładnie odcisnąć z zalewy. Orzechy i koperek drobno posiekać (pozostawiając kilka gałązek do dekoracji). Wszystko umieścić w jednej misce, doprawić pieprzem i połączyć z majonezem.
Krok 3
Pierniczki typu katarzynka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić na plasterki.
Krok 4
Na krążki jabłek wyłożyć po 1 kopiastej łyżce sałatki, obsypać piernikowym pudrem, udekorować cebulą oraz koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej