
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Batata pieczemy przekrojonego na pół ok. 45min. Brokuła ugotowałam w osolonej wodzie gotuję 5 min od zagotowania wody.
Krok 2
Pomidory pokroiłam w paseczki, następnie obrałam i pokroiłam batata, brokuł i dorzuciłam kapary oraz majonez. Wszystko wymieszałam i przerzuciłam do szklaneczek.
Krok 3
Całość posypałam uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika. Co ciekawe oprócz posolenia wody do brokuła nie użyłam kompletnie żadnych przypraw. Chyba kapary i pomidor zrobiły to za mnie.
Krok 4
Szklaneczki to tez ładny efektowny sposób podania zupełnie inny niż miska i kazdy ma już gotową porcję.

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej