
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Batata pieczemy przekrojonego na pół ok. 45min. Brokuła ugotowałam w osolonej wodzie gotuję 5 min od zagotowania wody.
Krok 2
Pomidory pokroiłam w paseczki, następnie obrałam i pokroiłam batata, brokuł i dorzuciłam kapary oraz majonez. Wszystko wymieszałam i przerzuciłam do szklaneczek.
Krok 3
Całość posypałam uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika. Co ciekawe oprócz posolenia wody do brokuła nie użyłam kompletnie żadnych przypraw. Chyba kapary i pomidor zrobiły to za mnie.
Krok 4
Szklaneczki to tez ładny efektowny sposób podania zupełnie inny niż miska i kazdy ma już gotową porcję.

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej