
Składniki
0.5 sztuki
2 plastry
2 plastry
1 plaster
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos: jogurt wymieszaj z majonezem, ziolami i przypraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Szarpany kurczak: udko ugotuj a następnie drobno pokrój i wymieszaj z sosem BBQ.
Krok 3
Bułkę przekrój na pół. Ułóż sałatę, sos, mięso, pomidora oraz ogórka. Przykryj drugą połową bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej