Piknikowe kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piknikowe kanapki

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

4 plastry

4 plastry

4 łyżeczki

4 łyżeczki

4 garść

10 sztuk

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bajgle kroimy na połówki. Spód smarujemy delikatnie majonezem, lub sosem.

Krok 2

Następnie układamy rukolę, plasterek wędliny, sos czosnkowy, plasterek sera, pokrojone w plasterki zielone oliwki i paprykę pokrojoną w paseczki. Przykrywamy drugą połówką bajgla. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej