Piknikowe kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piknikowe kanapki

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

4 plastry

4 plastry

4 łyżeczki

4 łyżeczki

4 garść

10 sztuk

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bajgle kroimy na połówki. Spód smarujemy delikatnie majonezem, lub sosem.

Krok 2

Następnie układamy rukolę, plasterek wędliny, sos czosnkowy, plasterek sera, pokrojone w plasterki zielone oliwki i paprykę pokrojoną w paseczki. Przykrywamy drugą połówką bajgla. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piknikowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej