
Składniki
1 gram
4 plastry
4 plastry
4 łyżeczki
4 łyżeczki
4 garść
10 sztuk
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bajgle kroimy na połówki. Spód smarujemy delikatnie majonezem, lub sosem.
Krok 2
Następnie układamy rukolę, plasterek wędliny, sos czosnkowy, plasterek sera, pokrojone w plasterki zielone oliwki i paprykę pokrojoną w paseczki. Przykrywamy drugą połówką bajgla. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej