Kanapki piknikowe z pastą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki piknikowe z pastą

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 plastrów

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 szczypta

4 sztuki

4 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Boczek smażymy.

Krok 2

Avocado miażdżymy widelcem, dodajemy do niego pokrojone w kostkę jajka, smażony boczek oraz szczypior. Następnie majonez i musztardę, mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli potrzeba solą.

Krok 3

Bułki kroimy na pół wzdłuż. Na dolną część nakładamy sałatę, sporą łyżkę pasty, przykrywamy drugą częścią bułki. Pieczywo wcześniej możemy też podpiec na patelni lub grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej