
Składniki
1 sztuka
6 plastrów
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 szczypta
4 sztuki
4 listków
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo. Boczek smażymy.
Krok 2
Avocado miażdżymy widelcem, dodajemy do niego pokrojone w kostkę jajka, smażony boczek oraz szczypior. Następnie majonez i musztardę, mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli potrzeba solą.
Krok 3
Bułki kroimy na pół wzdłuż. Na dolną część nakładamy sałatę, sporą łyżkę pasty, przykrywamy drugą częścią bułki. Pieczywo wcześniej możemy też podpiec na patelni lub grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej