Składniki
1 sztuka
6 plastrów
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 szczypta
4 sztuki
4 listków
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo. Boczek smażymy.
Krok 2
Avocado miażdżymy widelcem, dodajemy do niego pokrojone w kostkę jajka, smażony boczek oraz szczypior. Następnie majonez i musztardę, mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli potrzeba solą.
Krok 3
Bułki kroimy na pół wzdłuż. Na dolną część nakładamy sałatę, sporą łyżkę pasty, przykrywamy drugą częścią bułki. Pieczywo wcześniej możemy też podpiec na patelni lub grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej