
Składniki
200 gramów
100 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietankę podgrzej i wymieszaj z cukrem.
Krok 2
Dodaj masło i czekoladę. Na małym ogniu cały czas mieszając rozpuść składniki.
Krok 3
Na końcu dodaj cynamon oraz pokruszone nerkowce i wymieszaj.
Krok 4
Wypełnij foremki do robienia kostek lodu i odstaw do zamrażarki lub lodówki na 1h.
Krok 5
Teraz już wystarczy obtoczyć w ulubionych dodatkach. Użyłam: cynamon, kakao, wiórki kokosowe i zblendowane suszone maliny.
Krok 6
Wyszło 50 czekoladek. Możemy je przechowywać w lodowce 7-14dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































