Pralinki czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pralinki czekoladowe

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietankę podgrzej i wymieszaj z cukrem.

Krok 2

Dodaj masło i czekoladę. Na małym ogniu cały czas mieszając rozpuść składniki.

Krok 3

Na końcu dodaj cynamon oraz pokruszone nerkowce i wymieszaj.

Krok 4

Wypełnij foremki do robienia kostek lodu i odstaw do zamrażarki lub lodówki na 1h.

Krok 5

Teraz już wystarczy obtoczyć w ulubionych dodatkach. Użyłam: cynamon, kakao, wiórki kokosowe i zblendowane suszone maliny.

Krok 6

Wyszło 50 czekoladek. Możemy je przechowywać w lodowce 7-14dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej