
Składniki
200 gramów
100 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietankę podgrzej i wymieszaj z cukrem.
Krok 2
Dodaj masło i czekoladę. Na małym ogniu cały czas mieszając rozpuść składniki.
Krok 3
Na końcu dodaj cynamon oraz pokruszone nerkowce i wymieszaj.
Krok 4
Wypełnij foremki do robienia kostek lodu i odstaw do zamrażarki lub lodówki na 1h.
Krok 5
Teraz już wystarczy obtoczyć w ulubionych dodatkach. Użyłam: cynamon, kakao, wiórki kokosowe i zblendowane suszone maliny.
Krok 6
Wyszło 50 czekoladek. Możemy je przechowywać w lodowce 7-14dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























