Pralinki czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pralinki czekoladowe

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietankę podgrzej i wymieszaj z cukrem.

Krok 2

Dodaj masło i czekoladę. Na małym ogniu cały czas mieszając rozpuść składniki.

Krok 3

Na końcu dodaj cynamon oraz pokruszone nerkowce i wymieszaj.

Krok 4

Wypełnij foremki do robienia kostek lodu i odstaw do zamrażarki lub lodówki na 1h.

Krok 5

Teraz już wystarczy obtoczyć w ulubionych dodatkach. Użyłam: cynamon, kakao, wiórki kokosowe i zblendowane suszone maliny.

Krok 6

Wyszło 50 czekoladek. Możemy je przechowywać w lodowce 7-14dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej