
Składniki
200 gramów
100 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietankę podgrzej i wymieszaj z cukrem.
Krok 2
Dodaj masło i czekoladę. Na małym ogniu cały czas mieszając rozpuść składniki.
Krok 3
Na końcu dodaj cynamon oraz pokruszone nerkowce i wymieszaj.
Krok 4
Wypełnij foremki do robienia kostek lodu i odstaw do zamrażarki lub lodówki na 1h.
Krok 5
Teraz już wystarczy obtoczyć w ulubionych dodatkach. Użyłam: cynamon, kakao, wiórki kokosowe i zblendowane suszone maliny.
Krok 6
Wyszło 50 czekoladek. Możemy je przechowywać w lodowce 7-14dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej