Pralinki czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pralinki czekoladowe

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietankę podgrzej i wymieszaj z cukrem.

Krok 2

Dodaj masło i czekoladę. Na małym ogniu cały czas mieszając rozpuść składniki.

Krok 3

Na końcu dodaj cynamon oraz pokruszone nerkowce i wymieszaj.

Krok 4

Wypełnij foremki do robienia kostek lodu i odstaw do zamrażarki lub lodówki na 1h.

Krok 5

Teraz już wystarczy obtoczyć w ulubionych dodatkach. Użyłam: cynamon, kakao, wiórki kokosowe i zblendowane suszone maliny.

Krok 6

Wyszło 50 czekoladek. Możemy je przechowywać w lodowce 7-14dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej