Zupa Minestrone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Minestrone

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

8 szklanek

1 łyżka

1 garść

1 garść

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

80 gramów

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, cukinię, paprykę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.

Krok 2

Do warzyw dodać pomidory, bulion i koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodać świeżą bazylię i szpinak.

Krok 3

Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią, oregano, tymiankiem i słodką papryką. Do miseczek nałożyć porcje ugotowanego makaronu, zalać zupą, posypać parmezanem.

natalia20041989

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej