
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 słoik
8 szklanek
1 łyżka
1 garść
1 garść
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
80 gramów
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, cukinię, paprykę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
Krok 2
Do warzyw dodać pomidory, bulion i koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodać świeżą bazylię i szpinak.
Krok 3
Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią, oregano, tymiankiem i słodką papryką. Do miseczek nałożyć porcje ugotowanego makaronu, zalać zupą, posypać parmezanem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej