Zupa Minestrone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Minestrone

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

8 szklanek

1 łyżka

1 garść

1 garść

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

80 gramów

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, cukinię, paprykę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.

Krok 2

Do warzyw dodać pomidory, bulion i koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodać świeżą bazylię i szpinak.

Krok 3

Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią, oregano, tymiankiem i słodką papryką. Do miseczek nałożyć porcje ugotowanego makaronu, zalać zupą, posypać parmezanem.

natalia20041989

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej