
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 słoik
8 szklanek
1 łyżka
1 garść
1 garść
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
80 gramów
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, cukinię, paprykę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
Krok 2
Do warzyw dodać pomidory, bulion i koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodać świeżą bazylię i szpinak.
Krok 3
Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią, oregano, tymiankiem i słodką papryką. Do miseczek nałożyć porcje ugotowanego makaronu, zalać zupą, posypać parmezanem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej