Zupa Minestrone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Minestrone

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

8 szklanek

1 łyżka

1 garść

1 garść

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

80 gramów

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, cukinię, paprykę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.

Krok 2

Do warzyw dodać pomidory, bulion i koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodać świeżą bazylię i szpinak.

Krok 3

Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią, oregano, tymiankiem i słodką papryką. Do miseczek nałożyć porcje ugotowanego makaronu, zalać zupą, posypać parmezanem.

natalia20041989

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Minestrone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej