
Składniki
500 gramów
2 łyżki
0.75 słoika
20 sztuk
1 sztuka
3 szczypty
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj warzywa: pomidory suszone pokrój w paski, oliwki na połówki, a cukinię w pół plastry.
Krok 2
Ugotuj kluski wg. instrukcji.
Krok 3
W między czasie podsmaż cukinię na oliwie i ją dopraw.
Krok 4
Pomidory i usmażoną cukinię dokładnie osusz z tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Krok 5
Makaron odcedź i włóż z powrotem do garnka.
Krok 6
Dodaj do makaronu, masło oraz pesto i wymieszaj, aż masło się rozpuści.
Krok 7
Do całości dodaj cukinię, pomidory oraz oliwki i wymieszaj.
Krok 8
Podawaj z parmezanem i orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej