Gnocchi z pesto bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi z pesto bazyliowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

6

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

0.75 słoika

20 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj warzywa: pomidory suszone pokrój w paski, oliwki na połówki, a cukinię w pół plastry.

Krok 2

Ugotuj kluski wg. instrukcji.

Krok 3

W między czasie podsmaż cukinię na oliwie i ją dopraw.

Krok 4

Pomidory i usmażoną cukinię dokładnie osusz z tłuszczu ręcznikiem papierowym.

Krok 5

Makaron odcedź i włóż z powrotem do garnka.

Krok 6

Dodaj do makaronu, masło oraz pesto i wymieszaj, aż masło się rozpuści.

Krok 7

Do całości dodaj cukinię, pomidory oraz oliwki i wymieszaj.

Krok 8

Podawaj z parmezanem i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej