Gnocchi z pesto bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi z pesto bazyliowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

6

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

0.75 słoika

20 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj warzywa: pomidory suszone pokrój w paski, oliwki na połówki, a cukinię w pół plastry.

Krok 2

Ugotuj kluski wg. instrukcji.

Krok 3

W między czasie podsmaż cukinię na oliwie i ją dopraw.

Krok 4

Pomidory i usmażoną cukinię dokładnie osusz z tłuszczu ręcznikiem papierowym.

Krok 5

Makaron odcedź i włóż z powrotem do garnka.

Krok 6

Dodaj do makaronu, masło oraz pesto i wymieszaj, aż masło się rozpuści.

Krok 7

Do całości dodaj cukinię, pomidory oraz oliwki i wymieszaj.

Krok 8

Podawaj z parmezanem i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z pesto bazyliowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej