
Składniki
500 gramów
2 łyżki
0.75 słoika
20 sztuk
1 sztuka
3 szczypty
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj warzywa: pomidory suszone pokrój w paski, oliwki na połówki, a cukinię w pół plastry.
Krok 2
Ugotuj kluski wg. instrukcji.
Krok 3
W między czasie podsmaż cukinię na oliwie i ją dopraw.
Krok 4
Pomidory i usmażoną cukinię dokładnie osusz z tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Krok 5
Makaron odcedź i włóż z powrotem do garnka.
Krok 6
Dodaj do makaronu, masło oraz pesto i wymieszaj, aż masło się rozpuści.
Krok 7
Do całości dodaj cukinię, pomidory oraz oliwki i wymieszaj.
Krok 8
Podawaj z parmezanem i orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej