
Składniki
500 gramów
2 łyżki
0.75 słoika
20 sztuk
1 sztuka
3 szczypty
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj warzywa: pomidory suszone pokrój w paski, oliwki na połówki, a cukinię w pół plastry.
Krok 2
Ugotuj kluski wg. instrukcji.
Krok 3
W między czasie podsmaż cukinię na oliwie i ją dopraw.
Krok 4
Pomidory i usmażoną cukinię dokładnie osusz z tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Krok 5
Makaron odcedź i włóż z powrotem do garnka.
Krok 6
Dodaj do makaronu, masło oraz pesto i wymieszaj, aż masło się rozpuści.
Krok 7
Do całości dodaj cukinię, pomidory oraz oliwki i wymieszaj.
Krok 8
Podawaj z parmezanem i orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej