Pomidory faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy górną część. Wydrążamy środek pomidora, następnie zostawiamy pomidora na ręczniku papierowym do góry nogami, aby odsączyć resztę soku.

Krok 2

Rzodkiewki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Krok 3

Przygotowujemy farsz. Do rzodkiewek dodajemy jogurt i przyprawy.

Krok 4

Szczypiorek siekamy. Połowę dodajemy do jogurtu z rzodkiewkami. Mieszamy.

Krok 5

Farszem nadziewamy pomidory. Posypujemy resztą szczypiorku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej