
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy górną część. Wydrążamy środek pomidora, następnie zostawiamy pomidora na ręczniku papierowym do góry nogami, aby odsączyć resztę soku.
Krok 2
Rzodkiewki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Krok 3
Przygotowujemy farsz. Do rzodkiewek dodajemy jogurt i przyprawy.
Krok 4
Szczypiorek siekamy. Połowę dodajemy do jogurtu z rzodkiewkami. Mieszamy.
Krok 5
Farszem nadziewamy pomidory. Posypujemy resztą szczypiorku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































