
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy górną część. Wydrążamy środek pomidora, następnie zostawiamy pomidora na ręczniku papierowym do góry nogami, aby odsączyć resztę soku.
Krok 2
Rzodkiewki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Krok 3
Przygotowujemy farsz. Do rzodkiewek dodajemy jogurt i przyprawy.
Krok 4
Szczypiorek siekamy. Połowę dodajemy do jogurtu z rzodkiewkami. Mieszamy.
Krok 5
Farszem nadziewamy pomidory. Posypujemy resztą szczypiorku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej