Pomidory faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy górną część. Wydrążamy środek pomidora, następnie zostawiamy pomidora na ręczniku papierowym do góry nogami, aby odsączyć resztę soku.

Krok 2

Rzodkiewki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Krok 3

Przygotowujemy farsz. Do rzodkiewek dodajemy jogurt i przyprawy.

Krok 4

Szczypiorek siekamy. Połowę dodajemy do jogurtu z rzodkiewkami. Mieszamy.

Krok 5

Farszem nadziewamy pomidory. Posypujemy resztą szczypiorku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gyros z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej