
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy górną część. Wydrążamy środek pomidora, następnie zostawiamy pomidora na ręczniku papierowym do góry nogami, aby odsączyć resztę soku.
Krok 2
Rzodkiewki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Krok 3
Przygotowujemy farsz. Do rzodkiewek dodajemy jogurt i przyprawy.
Krok 4
Szczypiorek siekamy. Połowę dodajemy do jogurtu z rzodkiewkami. Mieszamy.
Krok 5
Farszem nadziewamy pomidory. Posypujemy resztą szczypiorku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej