Pomidory faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy górną część. Wydrążamy środek pomidora, następnie zostawiamy pomidora na ręczniku papierowym do góry nogami, aby odsączyć resztę soku.

Krok 2

Rzodkiewki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Krok 3

Przygotowujemy farsz. Do rzodkiewek dodajemy jogurt i przyprawy.

Krok 4

Szczypiorek siekamy. Połowę dodajemy do jogurtu z rzodkiewkami. Mieszamy.

Krok 5

Farszem nadziewamy pomidory. Posypujemy resztą szczypiorku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej