Składniki
120 gramów
20 gramów
5 gramów
20 gramów
150 gramów
20 gramów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło orzechowe, masło , mleko, cukier, kakao i cynamon podgrzewam przez chwilę w garnku aż składniki się połączą.
Krok 2
Do powstałej masy dodaję płatki owsiane i dokładnie mieszam.
Krok 3
Formuję kulki, mocno ściskając masę aby się nie rozpadała- można w tym celu użyć foremki na czekoladki. Schładzam w lodówce 30 minut i podaję.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej