
Składniki
120 gramów
20 gramów
5 gramów
20 gramów
150 gramów
20 gramów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło orzechowe, masło , mleko, cukier, kakao i cynamon podgrzewam przez chwilę w garnku aż składniki się połączą.
Krok 2
Do powstałej masy dodaję płatki owsiane i dokładnie mieszam.
Krok 3
Formuję kulki, mocno ściskając masę aby się nie rozpadała- można w tym celu użyć foremki na czekoladki. Schładzam w lodówce 30 minut i podaję.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej