Czekoladowe trufle owsiane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe trufle owsiane

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

6

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

294 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

20 gramów

5 gramów

20 gramów

150 gramów

20 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło orzechowe, masło , mleko, cukier, kakao i cynamon podgrzewam przez chwilę w garnku aż składniki się połączą.

Krok 2

Do powstałej masy dodaję płatki owsiane i dokładnie mieszam.

Krok 3

Formuję kulki, mocno ściskając masę aby się nie rozpadała- można w tym celu użyć foremki na czekoladki. Schładzam w lodówce 30 minut i podaję.

3

Opinie o przepisie

  • Anna

    Anna , 10.12.2020

    Proste i szybkie Na święta jak znalazł Zaczynam robić je od zaraz :) Szansa na sukces jest murowana I bez długiego przygotowania Polecam! I nie ma problemu By zrobić takie coś samemu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda

    Magda , 04.12.2020

    TAK. Zdecydowanie polecam. Przetestowane. Palce lizać! Obtoczyłam jeszcze w wiórkach kokosowych

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda

    Magda , 04.12.2020

    Brzmi apetycznie. Muszę wypróbować, akurat mam wszystkie składniki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dyniowy spaghetti cake
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej