
Składniki
120 gramów
20 gramów
5 gramów
20 gramów
150 gramów
20 gramów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło orzechowe, masło , mleko, cukier, kakao i cynamon podgrzewam przez chwilę w garnku aż składniki się połączą.
Krok 2
Do powstałej masy dodaję płatki owsiane i dokładnie mieszam.
Krok 3
Formuję kulki, mocno ściskając masę aby się nie rozpadała- można w tym celu użyć foremki na czekoladki. Schładzam w lodówce 30 minut i podaję.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej