Czekoladowe trufle owsiane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe trufle owsiane

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

5

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

20 gramów

5 gramów

20 gramów

150 gramów

20 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło orzechowe, masło , mleko, cukier, kakao i cynamon podgrzewam przez chwilę w garnku aż składniki się połączą.

Krok 2

Do powstałej masy dodaję płatki owsiane i dokładnie mieszam.

Krok 3

Formuję kulki, mocno ściskając masę aby się nie rozpadała- można w tym celu użyć foremki na czekoladki. Schładzam w lodówce 30 minut i podaję.

3

Opinie o przepisie

  • Anna

    Anna , 10.12.2020

    Proste i szybkie Na święta jak znalazł Zaczynam robić je od zaraz :) Szansa na sukces jest murowana I bez długiego przygotowania Polecam! I nie ma problemu By zrobić takie coś samemu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda

    Magda , 04.12.2020

    TAK. Zdecydowanie polecam. Przetestowane. Palce lizać! Obtoczyłam jeszcze w wiórkach kokosowych

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda

    Magda , 04.12.2020

    Brzmi apetycznie. Muszę wypróbować, akurat mam wszystkie składniki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej