Rozgrzewające łódeczki na ziemniaczanym spodzie
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 puszka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
60 gramów
5 łyżek
1 szczypta
2 łyżki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry, a następnie łączymy z oliwą oraz przyprawą do ziemniaków Knorr. Rozkładamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez ok. 35 minut.
Krok 2
Szynkę, cebulę i cukinię kroimy w kostkę.
Krok 3
Na patelni z oliwą szklimy cebulę. Dodajemy szynkę, po 3 minutach cukinię, rozmaryn oraz sól do smaku. Całość pozostawiamy na kilka minut na małym ogniu, co jakiś czas delikatnie mieszając, po czym dodajemy pomidory. Mieszamy i pozostawiamy na ogniu przez około 3 minuty. Tuż przed upieczeniem ziemniaków, dodajemy żółty ser mieszamy, a następnie układamy na wyjętych z piekarnika plastrach ziemniaków. Blachę ponownie wkładamy do piekarnika i zapiekamy jeszcze przez około 8-10 minut. Gotowe danie dekorujemy pietruszka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej