Naleśniki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki meksykańskie

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 słoik

1 słoik

150 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

1 szklanka

0.75 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Paprykę oraz pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki i dodajemy do cebuli. Delikatnie przyprawiamy. Całość smażymy. Dodajemy odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Dokładamy passatę pomidorową i dokładnie mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku.

Krok 2

Naleśniki Do miseczki wsypujemy mąkę. Wlewamy wodę i wbijamy jajko. Dodajemy sól. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanej masy smażmy cieniutki naleśniki na suchej patelni lub odrobinie oleju. Na każdym naleśniku układamy farsz, a następnie zwijamy w rulon.

Krok 3

Posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku około 10 min – do roztopienia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej