Ślimaki kurczakowo- serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki kurczakowo- serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
530 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

278 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

80 gramów

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paseczki.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj aromatyczną marynatę rozcierając kostkę Knorr z olejem i następnie przypraw nią mięso.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 2

Krok 3

Kurczaka usmaż, dodaj kukurydzę. Jak lekko ostygnie wymieszaj z serem.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 3

Krok 4

Nałóż lekko ciepły farsz na naleśniki i zwiń ściśle.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 4

Krok 5

Następnie pokrój naleśniki na kawałki ok. 3 cm szerokości. Każdy kawałek nabij na wykałaczkę i podawaj.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Takie ślimaki możesz podawać na liściach sałaty z cząstkami pomidorów.

3

Opinie o przepisie

  • Nef

    Nef , 20.07.2024

    Rozpadają się...

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Radek Słaboń

    Radek Słaboń , 03.11.2016

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ślimaki kurczakowo- serowe Ślimaki kurczakowo- serowe

Mięso pokrój w cienkie paseczki.