Ślimaki kurczakowo- serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki kurczakowo- serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
530 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

277 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

80 gramów

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paseczki.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj aromatyczną marynatę rozcierając kostkę Knorr z olejem i następnie przypraw nią mięso.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 2

Krok 3

Kurczaka usmaż, dodaj kukurydzę. Jak lekko ostygnie wymieszaj z serem.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 3

Krok 4

Nałóż lekko ciepły farsz na naleśniki i zwiń ściśle.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 4

Krok 5

Następnie pokrój naleśniki na kawałki ok. 3 cm szerokości. Każdy kawałek nabij na wykałaczkę i podawaj.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Takie ślimaki możesz podawać na liściach sałaty z cząstkami pomidorów.

3

Opinie o przepisie

  • Nef

    Nef , 20.07.2024

    Rozpadają się...

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Radek Słaboń

    Radek Słaboń , 03.11.2016

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ślimaki kurczakowo- serowe Ślimaki kurczakowo- serowe

Mięso pokrój w cienkie paseczki.