Ślimaki kurczakowo- serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki kurczakowo- serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
530 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

278 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

80 gramów

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paseczki.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj aromatyczną marynatę rozcierając kostkę Knorr z olejem i następnie przypraw nią mięso.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 2

Krok 3

Kurczaka usmaż, dodaj kukurydzę. Jak lekko ostygnie wymieszaj z serem.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 3

Krok 4

Nałóż lekko ciepły farsz na naleśniki i zwiń ściśle.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 4

Krok 5

Następnie pokrój naleśniki na kawałki ok. 3 cm szerokości. Każdy kawałek nabij na wykałaczkę i podawaj.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Takie ślimaki możesz podawać na liściach sałaty z cząstkami pomidorów.

3

Opinie o przepisie

  • Nef

    Nef , 20.07.2024

    Rozpadają się...

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Radek Słaboń

    Radek Słaboń , 03.11.2016

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ślimaki kurczakowo- serowe Ślimaki kurczakowo- serowe

Mięso pokrój w cienkie paseczki.