
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
80 gramów
3 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paseczki.

Krok 2
Przygotuj aromatyczną marynatę rozcierając kostkę Knorr z olejem i następnie przypraw nią mięso.

Krok 3
Kurczaka usmaż, dodaj kukurydzę. Jak lekko ostygnie wymieszaj z serem.

Krok 4
Nałóż lekko ciepły farsz na naleśniki i zwiń ściśle.

Krok 5
Następnie pokrój naleśniki na kawałki ok. 3 cm szerokości. Każdy kawałek nabij na wykałaczkę i podawaj.


Dobra rada:
Takie ślimaki możesz podawać na liściach sałaty z cząstkami pomidorów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej