
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
80 gramów
3 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paseczki.

Krok 2
Przygotuj aromatyczną marynatę rozcierając kostkę Knorr z olejem i następnie przypraw nią mięso.

Krok 3
Kurczaka usmaż, dodaj kukurydzę. Jak lekko ostygnie wymieszaj z serem.

Krok 4
Nałóż lekko ciepły farsz na naleśniki i zwiń ściśle.

Krok 5
Następnie pokrój naleśniki na kawałki ok. 3 cm szerokości. Każdy kawałek nabij na wykałaczkę i podawaj.


Dobra rada:
Takie ślimaki możesz podawać na liściach sałaty z cząstkami pomidorów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej