Ślimaki kurczakowo- serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki kurczakowo- serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

523 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

272 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

80 gramów

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paseczki.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj aromatyczną marynatę rozcierając kostkę Knorr z olejem i następnie przypraw nią mięso.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 2

Krok 3

Kurczaka usmaż, dodaj kukurydzę. Jak lekko ostygnie wymieszaj z serem.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 3

Krok 4

Nałóż lekko ciepły farsz na naleśniki i zwiń ściśle.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 4

Krok 5

Następnie pokrój naleśniki na kawałki ok. 3 cm szerokości. Każdy kawałek nabij na wykałaczkę i podawaj.

Ślimaki kurczakowo- serowe  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Takie ślimaki możesz podawać na liściach sałaty z cząstkami pomidorów.

1

Opinie o przepisie

  • Radek Słaboń

    Radek Słaboń , 03.11.2016

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki kurczakowo- serowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ślimaki kurczakowo- serowe Ślimaki kurczakowo- serowe

Mięso pokrój w cienkie paseczki.