
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
40 dekagramów
1 szczypta
1.5 szklanki
2 sztuki
0.5 kilograma
30 dekagramów
null
null
10 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki., ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2
Odcedź, rozgnieć i wymieszaj ze śmietaną.
Krok 3
Mortadelę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, przypraw. Połowę wymieszaj z brokułami.
Krok 4
Składniki na ciasto wymieszaj, dodaj szczyptę soli. Usmaż naleśniki.
Krok 5
Na gotowe układaj porcje farszu i zwijaj w rulony.
Krok 6
Na wierzch nałóż resztę pieczarek, cebuli i mortadeli, posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej