Naleśniki z brokułami i mortadelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z brokułami i mortadelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

40 dekagramów

1 szczypta

1.5 szklanki

2 sztuki

0.5 kilograma

30 dekagramów

null

null

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki., ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.

Krok 2

Odcedź, rozgnieć i wymieszaj ze śmietaną.

Krok 3

Mortadelę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, przypraw. Połowę wymieszaj z brokułami.

Krok 4

Składniki na ciasto wymieszaj, dodaj szczyptę soli. Usmaż naleśniki.

Krok 5

Na gotowe układaj porcje farszu i zwijaj w rulony.

Krok 6

Na wierzch nałóż resztę pieczarek, cebuli i mortadeli, posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Barszcz czysty ze śliwkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej