Naleśniki z brokułami i mortadelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z brokułami i mortadelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

40 dekagramów

1 szczypta

1.5 szklanki

2 sztuki

0.5 kilograma

30 dekagramów

null

null

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki., ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.

Krok 2

Odcedź, rozgnieć i wymieszaj ze śmietaną.

Krok 3

Mortadelę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, przypraw. Połowę wymieszaj z brokułami.

Krok 4

Składniki na ciasto wymieszaj, dodaj szczyptę soli. Usmaż naleśniki.

Krok 5

Na gotowe układaj porcje farszu i zwijaj w rulony.

Krok 6

Na wierzch nałóż resztę pieczarek, cebuli i mortadeli, posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej