Naleśniki z brokułami i mortadelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z brokułami i mortadelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

40 dekagramów

1 szczypta

1.5 szklanki

2 sztuki

0.5 kilograma

30 dekagramów

null

null

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki., ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.

Krok 2

Odcedź, rozgnieć i wymieszaj ze śmietaną.

Krok 3

Mortadelę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, przypraw. Połowę wymieszaj z brokułami.

Krok 4

Składniki na ciasto wymieszaj, dodaj szczyptę soli. Usmaż naleśniki.

Krok 5

Na gotowe układaj porcje farszu i zwijaj w rulony.

Krok 6

Na wierzch nałóż resztę pieczarek, cebuli i mortadeli, posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej