Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
40 dekagramów
1 szczypta
1.5 szklanki
2 sztuki
0.5 kilograma
30 dekagramów
null
null
10 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki., ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2
Odcedź, rozgnieć i wymieszaj ze śmietaną.
Krok 3
Mortadelę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, przypraw. Połowę wymieszaj z brokułami.
Krok 4
Składniki na ciasto wymieszaj, dodaj szczyptę soli. Usmaż naleśniki.
Krok 5
Na gotowe układaj porcje farszu i zwijaj w rulony.
Krok 6
Na wierzch nałóż resztę pieczarek, cebuli i mortadeli, posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej