Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
40 dekagramów
1 szczypta
1.5 szklanki
2 sztuki
0.5 kilograma
30 dekagramów
null
null
10 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki., ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2
Odcedź, rozgnieć i wymieszaj ze śmietaną.
Krok 3
Mortadelę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, przypraw. Połowę wymieszaj z brokułami.
Krok 4
Składniki na ciasto wymieszaj, dodaj szczyptę soli. Usmaż naleśniki.
Krok 5
Na gotowe układaj porcje farszu i zwijaj w rulony.
Krok 6
Na wierzch nałóż resztę pieczarek, cebuli i mortadeli, posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej