Naleśniki z brokułami i mortadelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z brokułami i mortadelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

40 dekagramów

1 szczypta

1.5 szklanki

2 sztuki

0.5 kilograma

30 dekagramów

null

null

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki., ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.

Krok 2

Odcedź, rozgnieć i wymieszaj ze śmietaną.

Krok 3

Mortadelę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, przypraw. Połowę wymieszaj z brokułami.

Krok 4

Składniki na ciasto wymieszaj, dodaj szczyptę soli. Usmaż naleśniki.

Krok 5

Na gotowe układaj porcje farszu i zwijaj w rulony.

Krok 6

Na wierzch nałóż resztę pieczarek, cebuli i mortadeli, posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej