Razowe naleśniki z grilla ze szparagami

Autor: superbaba4 superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

0.5 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy ciasto do naleśników. Mieszamy mąkę, mleko i pesto i doprawiamy solą. Wbijamy jajko. Ciasto powinno przypominać konsystencję gęstej śmietany.

Krok 2

Szparagi gotujemy na parze. Na usmażone naleśniki układamy po 3 szparagi i zawijamy. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy z każdej strony.

Krok 3

Układamy na talerzyku i od razu posypujemy serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej