Razowe naleśniki z grilla ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Razowe naleśniki z grilla ze szparagami

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

0.5 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy ciasto do naleśników. Mieszamy mąkę, mleko i pesto i doprawiamy solą. Wbijamy jajko. Ciasto powinno przypominać konsystencję gęstej śmietany.

Krok 2

Szparagi gotujemy na parze. Na usmażone naleśniki układamy po 3 szparagi i zawijamy. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy z każdej strony.

Krok 3

Układamy na talerzyku i od razu posypujemy serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Razowe naleśniki z grilla ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej