Szybki smażony ryż z jajkiem

- Krok 1Dymkę poszatkuj.
- Krok 2Na patelni lub woku podsmaż dymkę i dodaj przyprawę Knorr. Smaż jeszcze pół minuty.
- Krok 3Dodaj jajka i usmaż podobnie jak się smaży jajecznicę.
- Krok 4Teraz dodaj ryż, sos sojowy i smaż aż ryż nabierze odpowiedniego koloru. Podawaj np. z prażonymi orzachami.

Do ryżu możesz dodać również kurczaka lub krewetki. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak dodaj sok z jednej limonki.

Dziś pod lupę weźmiemy danie, z którym poradzą sobie nawet kuchenni amatorzy. Dopiero zaczynasz swoją przygodę kulinarną, a może po prostu gotowanie to Twoja słaba strona? W każdym z tych wypadków sięgnij po sprawdzony, niewymagający czasu i wielkich umiejętności przepis na szybki smażony ryż z jajkiem. Postaw na minimalizm! Będzie pysznie!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które mają słabość do kuchni azjatyckiej. Odtwórz smaki orientu w zaciszu swojego domu!
Na jaką okazję?
Na co dzień! Jak sama nazwa wskazuje – szybki smażony ryż z jajkiem to propozycja na błyskawiczny obiad lub przekąskę.
Czy wiesz, że?
Kuchnia chińska często wykorzystuje technikę przygotowywania produktów polegającą na połączeniu smażenia z intensywnym mieszaniem tzw. stir firy. Opanowanie tego typu metody pozwoli Ci na zrobienie najbardziej znanych potraw kuchni azjatyckiej.
Dla urozmaicenia:
Do ryżu możesz dodać również kurczaka lub krewetki. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak, wlej kilka kropel soku z limonki.