
Składniki
200 gramów
100 gramów
50 gramów
1 sztuka
3 sztuki
50 gramów
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż opłucz i zalej dwoma szklankami zimnej wody.

Krok 2
Dymki drobno posiekaj. Jajka ubij z sosem sojowym, dodaj do nich połowę posiekanej cebuli i wymieszaj.

Krok 3
Z tak powstałej masy, usmaż cienki omlet. Ostudź go i pokrój w paski.

Krok 4
Obrane krewetki podsmaż przez minutę na oleju. Szynkę pokrój w paski i dodaj do krewetek, razem z groszkiem. Smaż, ciągle mieszając, jeszcze przez 2 minuty.

Krok 5
Dodaj ryż, pozostałą dymkę oraz pokrojony omlet. Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym i wymieszaj. Chwilę podgrzewaj i natychmiast podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej