Dania obiadowe
2884 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej
Obiad
Nie wiesz, co przygotować na obiad? Poszukujesz kulinarnych inspiracji? Jesteś w dobrym miejscu! Niezależnie od preferencji jedzeniowych czy umiejętności kucharskich, każdy znajdzie tu przepis na obiad dla siebie. Z nami poszerzysz kulinarne horyzonty!
Dla kogo?
Na naszej stronie znajdziesz sposoby na prosty obiad, którego przygotowanie zajmie kilkanaście minut, oraz nieco bardziej wymagające przepisy – dla doświadczonych miłośników pichcenia.
Na jaką okazję?
Wśród propozycji figurują zarówno pomysły na codzienny, jak i uroczysty, niedzielny obiad spędzony w rodzinnym gronie.
Czy wiesz, że?
W naszej bazie czekają na Ciebie zarówno mięsne, jak wegetariańskie przepisy na obiad. Z mięsnych dań polecamy wrapy z kurczakiem (doskonały pomysł na lunch do pracy!), roladki po bolońsku (mogą stać się Twoim daniem popisowym podczas spotkań rodzinnych) oraz proste dania z makaronem i ryżem. Natomiast wegetarianom mogą spodobać się orientalne noodle teriyaki z Lucky Nuggets, kotlety z marchewki oraz bezmięsne alternatywy dla tradycyjnych polskich dań np. małopolskie gołąbki.
Dla urozmaicenia:
Jeżeli na co dzień przygotowujesz dania typowe dla kuchni polskiej, raz na jakiś czas wypróbuj przepis z innego zakątka świata. Takie kulinarne podróże potrafią być niezwykle ekscytujące! Co więcej w obecnych czasach wcale nie muszą być one trudne – przekonasz się o tym, przeglądając naszą bazę przepisów, w której nie brakuje inspiracji z kuchni indyjskiej, japońskiej, bliskowschodniej i wielu innych krajów.