Roladki z mięsem mielonym i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki z mięsem mielonym i cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

276

1164 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9889 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

200 mililitrów

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż mielone mięso. Smaż aż odparują wszystkie soki, dodaj wtedy pomidory z puszki oraz Knorr Naturalnie smaczne - doprawi on sos do smaku oraz sprawi, że sos uzyska odpowiednią gęstość. Wymieszaj i gotuj około 3-4 minuty.

Roladki z mięsem mielonym i cukinią - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój wzdłuż w cienkie plastry i oprósz solą. Gdy plastry cukinii zrobią się miękkie usuń sól płucząc warzywo pod bieżącą wodą.

Roladki z mięsem mielonym i cukinią - Krok 2

Krok 3

Plastry cukinii osusz, rozłóż na desce, nałóż łyżką mięsny sos, posyp z wierzchu tartym serem, w każdy zawijaniec włóż liść bazylii i całość zwiń. Cukinię zawiń dodatkowo w 3 centymetrowy pasek tortilli. Gotowe roladki układaj w żaroodpornym naczyniu.

Roladki z mięsem mielonym i cukinią - Krok 3

Krok 4

Całość piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez około 15 – 20 minut. Gotowe roladki podawaj z sosem czosnkowym. W tym celu wymieszaj jogurt z sosem czosnkowym Knorr do sałatek.

Roladki z mięsem mielonym i cukinią - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do środka cukinii możesz też włożyć kawałek pomidora lub pieczonej papryki.

11

Opinie o przepisie

  • Elżbieta  Witek

    Elżbieta Witek , 12.07.2018

    jutro mam zamiar wypróbować, skomentuje czy są super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga Mikus

    Aga Mikus , 09.09.2017

    ALE TO MIĘSO Z TYM SOSEM ,POŁOŻY SIĘ NA CUKINI TO SIĘ ŁADNIE ZAWINIE,BO MI SIĘ ZDAJE ŻE SIĘ ROZSYPIE...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Gilowska

    Teresa Gilowska , 28.07.2016

    Zrobiłam w sosie pomidorowym z bazylia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Gilowska

    Teresa Gilowska , 28.07.2016

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirka Dobrzyńska

    Mirka Dobrzyńska , 27.07.2016

    Wiem są pys,zne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Redmann

    Kasia Redmann , 27.07.2016

    Robilam i polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Stolarczyk

    Ewa Stolarczyk , 29.05.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Adler

    Izabela Adler , 06.05.2016

    Robiłam są mega pyszne:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Ostrowska

    Grażyna Ostrowska , 26.04.2016

    Niebo w gębie jak mówi przysłowie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Gjejc

    Agnieszka Gjejc , 22.04.2016

    Smakuja tak jak wygladaja!!!pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Michał Renkiel

    Kinga Michał Renkiel , 22.04.2016

    Mnie również interesuje to pytanie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z mięsem mielonym i cukiniąRoladki z mięsem mielonym i cukinią

Roladki z tego przepisu nie tylko świetnie wyglądają – są także wyjątkowo smaczne dzięki połączeniu delikatnej cukinii z wyrazistym mięsnym farszem. Pierwszym krokiem do ich przygotowania jest podsmażenie w garnku na rozgrzanym tłuszczu mielonej wieprzowiny i wołowiny. Gdy z mięsa odparują soki, zalej je pomidorami z puszki, po czym dodaj błyskawiczny sos do spaghetti bolognese, który wzbogaci smak nadzienia i nada mu odpowiednią konsystencję. Umytą cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Rozłóż je na blacie i nakładaj farsz, starty ser mozzarella oraz liść bazylii, a następnie zwiń wszystko w rulonik. Zabezpiecz roladki przed rozpadnięciem, zawijając je dodatkowo kawałkiem gotowej pszennej tortilli. Piecz w naczyniu żaroodpornym. Gotowe roladki podawaj z dipem, który przygotujesz z jogurtu naturalnego wymieszanego z błyskawicznym sosem czosnkowym. Jeśli chcesz serwować roladki jako przekąskę na przyjęciu, wbij w każdą z nich wykałaczkę, aby goście mogli po nie swobodnie sięgać. Koniecznie przyrządź efektowne roladki z cukinii przy najbliższej okazji.