Roladki z mięsem mielonym i cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

265

1139 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5072 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9777 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

200 mililitrów

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż mielone mięso. Smaż aż odparują wszystkie soki, dodaj wtedy pomidory z puszki oraz Knorr Naturalnie smaczne - doprawi on sos do smaku oraz sprawi, że sos uzyska odpowiednią gęstość. Wymieszaj i gotuj około 3-4 minuty.

Roladki z mięsem mielonym i cukinią - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój wzdłuż w cienkie plastry i oprósz solą. Gdy plastry cukinii zrobią się miękkie usuń sól płucząc warzywo pod bieżącą wodą.

Roladki z mięsem mielonym i cukinią - Krok 2

Krok 3

Plastry cukinii osusz, rozłóż na desce, nałóż łyżką mięsny sos, posyp z wierzchu tartym serem, w każdy zawijaniec włóż liść bazylii i całość zwiń. Cukinię zawiń dodatkowo w 3 centymetrowy pasek tortilli. Gotowe roladki układaj w żaroodpornym naczyniu.

Roladki z mięsem mielonym i cukinią - Krok 3

Krok 4

Całość piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez około 15 – 20 minut. Gotowe roladki podawaj z sosem czosnkowym. W tym celu wymieszaj jogurt z sosem czosnkowym Knorr do sałatek.

Roladki z mięsem mielonym i cukinią - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do środka cukinii możesz też włożyć kawałek pomidora lub pieczonej papryki.

11

Opinie o przepisie

  • Elżbieta  Witek

    Elżbieta Witek , 12.07.2018

    jutro mam zamiar wypróbować, skomentuje czy są super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga Mikus

    Aga Mikus, 09.09.2017

    ALE TO MIĘSO Z TYM SOSEM ,POŁOŻY SIĘ NA CUKINI TO SIĘ ŁADNIE ZAWINIE,BO MI SIĘ ZDAJE ŻE SIĘ ROZSYPIE...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Gilowska

    Teresa Gilowska, 28.07.2016

    Zrobiłam w sosie pomidorowym z bazylia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Gilowska

    Teresa Gilowska, 28.07.2016

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirka Dobrzyńska

    Mirka Dobrzyńska, 27.07.2016

    Wiem są pys,zne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Redmann

    Kasia Redmann, 27.07.2016

    Robilam i polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Stolarczyk

    Ewa Stolarczyk, 29.05.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Adler

    Izabela Adler, 06.05.2016

    Robiłam są mega pyszne:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Ostrowska

    Grażyna Ostrowska, 26.04.2016

    Niebo w gębie jak mówi przysłowie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Gjejc

    Agnieszka Gjejc, 22.04.2016

    Smakuja tak jak wygladaja!!!pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Michał Renkiel

    Kinga Michał Renkiel, 22.04.2016

    Mnie również interesuje to pytanie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z mięsem mielonym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z mięsem mielonym i cukiniąRoladki z mięsem mielonym i cukinią

Roladki z tego przepisu nie tylko świetnie wyglądają – są także wyjątkowo smaczne dzięki połączeniu delikatnej cukinii z wyrazistym mięsnym farszem. Pierwszym krokiem do ich przygotowania jest podsmażenie w garnku na rozgrzanym tłuszczu mielonej wieprzowiny i wołowiny. Gdy z mięsa odparują soki, zalej je pomidorami z puszki, po czym dodaj błyskawiczny sos do spaghetti bolognese, który wzbogaci smak nadzienia i nada mu odpowiednią konsystencję. Umytą cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Rozłóż je na blacie i nakładaj farsz, starty ser mozzarella oraz liść bazylii, a następnie zwiń wszystko w rulonik. Zabezpiecz roladki przed rozpadnięciem, zawijając je dodatkowo kawałkiem gotowej pszennej tortilli. Piecz w naczyniu żaroodpornym. Gotowe roladki podawaj z dipem, który przygotujesz z jogurtu naturalnego wymieszanego z błyskawicznym sosem czosnkowym. Jeśli chcesz serwować roladki jako przekąskę na przyjęciu, wbij w każdą z nich wykałaczkę, aby goście mogli po nie swobodnie sięgać. Koniecznie przyrządź efektowne roladki z cukinii przy najbliższej okazji.