
Składniki
300 gramów
1 sztuka
500 gramów
4 łyżki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
100 gramów
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Szalotkę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę. Cukinię przetnij wzdłuż na pół i pokrój na plasterki. Pomidory pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Na dużej patelni podsmaż na oliwie szalotkę, czosnek i cukinię.
Krok 4
Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 5
Teraz dodaj pomidory oraz 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Całość gotuj ok. 5 minut, aż powstanie sos.
Krok 6
Do sosu dodaj ugotowany makaron oraz młode listki szpinaku i porwane listki bazylii. Całość gotuj 2-3 minuty. Dopraw sokiem z cytryny i podawaj z pokruszonym serem feta i rukolą.

Dobra rada:
Danie doskonale smakuje z orzeszkami Pini.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle z żółtymi pomidorami
Nie ma chyba lepszego sposobu na szybki obiad niż makaron z warzywami. Jest tyle ciekawych połączeń, że trudno się znudzić. Tym razem makaron tagliatelle występuje w towarzystwie żółtych pomidorów, szpinaku, cukinii, fety i innych smacznych dodatków.
Dla kogo?
Dla miłośników dań makaronowych. To danie, które zdecydowanie warto przygotować!
Na jaką okazje?
Tagliatelle z żółtymi pomidorami będzie gotowe już w pół godziny, więc miej przepis pod ręką, gdy chcesz przyszykować szybki obiad.
Czy wiesz, że?
Tagliatelle jest tradycyjnym, włoskim makaronem. Kształtem przypomina długie, płaskie wstążki. Bardzo często podaje się je z sosem bolognese.
Dla urozmaicenia:
Do potrawy możesz dodać orzeszki piniowe. Doskonale tu pasują!