
Składniki
300 gramów
1 sztuka
500 gramów
4 łyżki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
100 gramów
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Szalotkę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę. Cukinię przetnij wzdłuż na pół i pokrój na plasterki. Pomidory pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Na dużej patelni podsmaż na oliwie szalotkę, czosnek i cukinię.
Krok 4
Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 5
Teraz dodaj pomidory oraz 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Całość gotuj ok. 5 minut, aż powstanie sos.
Krok 6
Do sosu dodaj ugotowany makaron oraz młode listki szpinaku i porwane listki bazylii. Całość gotuj 2-3 minuty. Dopraw sokiem z cytryny i podawaj z pokruszonym serem feta i rukolą.

Dobra rada:
Danie doskonale smakuje z orzeszkami Pini.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Tagliatelle z żółtymi pomidorami
Tagliatelle z żółtymi pomidorami
Nie ma chyba lepszego sposobu na szybki obiad niż makaron z warzywami. Jest tyle ciekawych połączeń, że trudno się znudzić. Tym razem makaron tagliatelle występuje w towarzystwie żółtych pomidorów, szpinaku, cukinii, fety i innych smacznych dodatków.
Dla kogo?
Dla miłośników dań makaronowych. To danie, które zdecydowanie warto przygotować!
Na jaką okazje?
Tagliatelle z żółtymi pomidorami będzie gotowe już w pół godziny, więc miej przepis pod ręką, gdy chcesz przyszykować szybki obiad.
Czy wiesz, że?
Tagliatelle jest tradycyjnym, włoskim makaronem. Kształtem przypomina długie, płaskie wstążki. Bardzo często podaje się je z sosem bolognese.
Dla urozmaicenia:
Do potrawy możesz dodać orzeszki piniowe. Doskonale tu pasują!



































