Tagliatelle z żółtymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z żółtymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

500 gramów

4 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Szalotkę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę. Cukinię przetnij wzdłuż na pół i pokrój na plasterki. Pomidory pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Na dużej patelni podsmaż na oliwie szalotkę, czosnek i cukinię.

Krok 4

Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 5

Teraz dodaj pomidory oraz 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Całość gotuj ok. 5 minut, aż powstanie sos.

Krok 6

Do sosu dodaj ugotowany makaron oraz młode listki szpinaku i porwane listki bazylii. Całość gotuj 2-3 minuty. Dopraw sokiem z cytryny i podawaj z pokruszonym serem feta i rukolą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje z orzeszkami Pini.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z żółtymi pomidoramiTagliatelle z żółtymi pomidorami

Nie ma chyba lepszego sposobu na szybki obiad niż makaron z warzywami. Jest tyle ciekawych połączeń, że trudno się znudzić. Tym razem makaron tagliatelle występuje w towarzystwie żółtych pomidorów, szpinaku, cukinii, fety i innych smacznych dodatków.

Dla kogo?

Dla miłośników dań makaronowych. To danie, które zdecydowanie warto przygotować!

Na jaką okazje?

Tagliatelle z żółtymi pomidorami będzie gotowe już w pół godziny, więc miej przepis pod ręką, gdy chcesz przyszykować szybki obiad.

Czy wiesz, że?

Tagliatelle jest tradycyjnym, włoskim makaronem. Kształtem przypomina długie, płaskie wstążki. Bardzo często podaje się je z sosem bolognese.

Dla urozmaicenia:

Do potrawy możesz dodać orzeszki piniowe. Doskonale tu pasują!