Ostatnio dodane | Przepisy.pl pixel

Ostatnio dodane

1411 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (1411)

Pasta z liści rzodkiewki
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Rzodkiewka to jedna z nowalijek, będąca wyrazistym w smaku symbolem wiosny. Biały miąższ i różowa...
Brownie z cukinii
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
25 min.
Deser z warzywami brzmi jak coś, co nie może się udać i dobrze smakować? Od dziś w kuchni zajmiem...
Mochi
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Kuchnia japońska to nie tylko kultowe już sushi. Ciasto mochi stanowi pomysł na intrygującą przek...
Puree z batatów
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Puree to popularny dodatek do dań głównych. Ziemniaczany przysmak doskonale komponuje się z różno...
Krem z pieczonej papryki
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Czego możesz spodziewać się po przepisie na krem z pieczonej papryki? Kuszącej, gęstej konsystenc...
Humus z suszonymi pomidorami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Kuchnia Bliskiego Wschodu staje się polskim smakoszom coraz… bliższa! Da się w niej znaleźć wiele...
Sajgonki warzywne
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Przepis na sajgonki warzywne można potraktować jako pyszną inspirację, ponieważ podczas ich przyg...
Pasta z czosnku niedźwiedziego
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jasne ząbki białego czosnku pasują niemalże do każdej wytrawnej potrawy, więc niż dziwnego, że am...
Pasztet z pieczarek
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Będąc na zakupach, pieczarki można włożyć do koszyka w ciemno – są produktem na tyle uniwersalnym...
Deser z tapioki
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Przepis na deser z tapioki to specjał, którego na próżno szukać w tradycyjnych książkach kucharsk...
Tort wegański
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Miłe towarzystwo, serdeczne życzenia, prezenty, balony i kolorowe girlandy – do zorganizowania ud...
Tahini - pasta sezamowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Pasta tahini kojarzona jest przede wszystkim jako jeden z podstawowych składników humusu, który j...
Jaglanka
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Jaglanka z truskawkami, orzechami włoskimi, miodem i napojem sojowym ma poważne szanse na to, by...
Pasztet z fasoli
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
145 min.
To naprawdę niezły pasztet – z fasoli, w dodatku w wersji wegetariańskiej! Dobrze przyprawiona pr...
Tort marchewkowy z popcornem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
210 min.
Zastosowanie warzyw podczas pracy nad deserami jest kulinarnymtrikiem, który staje się coraz bard...
Babeczki czekoladowe z popcornem
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Popcorn jest idealną przekąską do filmowego seansu – to nie ulega wątpliwości. Produkt ten sprawd...
Arancini
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Danie z ryżem prosto z kart włoskich książek kucharskich to nie tylko słynne risotto. Zafunduj so...
Polędwiczki z sosem botwinkowym
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Umiejętnie przyrządzone polędwiczki wieprzowe to delikatne, rozpływające się w ustach mięso, któr...
Sałatka z popcornem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Kukurydza, której słoneczny kolor pięknie prezentuje się na tle innych produktów, to popularny sk...
Tort szwarcwaldzki
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort szwarcwaldzki znany jest także pod nazwą Czarny Las. Nienależnie od tego, którego określenia...
Pierożki gyoza
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Polskie kulinaria pierogami stoją, lecz od czasu do czasu dobrze jest przekroczyć kuchenne granic...
Serniko-brownie
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Miłośników serników nie brakuje. Tak samo, jak fanów czekolady. Dziś zapraszamy do kuchni wszystk...
Buddha bowl
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
W mitologii mieliśmy do czynienia z rogiem obfitości, tymczasem w kuchni zachęcamy do przygotowan...
Kotlety ruskie
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Pierogi ruskie z ziemniaczano-twarogowym farszem zna chyba każdy. Serwuje się je w domach, barach...
Kotlety pożarskie
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Dzięki aromatycznym przyprawom proste kotlety z mielonego mięsa indyczego zamienią się w fantasty...
Tofucznica
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jajecznica bez jajek? To możliwe! Choć w tym wydaniu nazwa tofucznica jest zdecydowanie bardziej...
Makaroniki
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Włosi i Francuzi zajadają się makaronikami od wieków. Polscy smakosze też z pewnością docenią te...
Zupa z soczewicy czerwonej
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Pora na: Obiad. Jeśli zupy w waszym codziennym jadłospisie zajmują jedno z kluczowych miejsc, ni...
Burak z twarogiem kozim
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Pora na: Podwieczorek. W Polsce burak kojarzony jest najczęściej z tradycyjnym barszczem czerwon...
Twarogowy koktajl z malin
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Pora na: Drugie śniadanie. Posiłki wcale nie muszą być monotonne, o czym łatwo się przekonacie...
Wegetariańskie kiełbaski z tzatziki
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Polacy uwielbiają grillować, delektując się smakiem przyrządzanych na ruszcie steków, skrzydełek...

Ciekawostki i porady

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ostatnio dodaneOstatnio dodane

Dobrze mieć w zanadrzu zestaw przepisów na sprawdzone dania, które udają się zawsze i smakują wszystkim domownikom. Tak samo warto znać sposoby na błyskawiczny obiad oraz wykwintną okazję. Pamiętajcie jednak o tym, by nie spoczywać na laurach. Każda, nawet najsmaczniejsza potrawa może się znudzić, a monotonny jadłospis nie sprzyja przyjemnym spotkaniom przy stole. Gotowanie to ciągłe poszukiwanie nowych składników i przepisów, dlatego z dumą prezentujemy nasze najnowsze odkrycia.

Dla kogo?

Zauważyliście, że bliskim coraz więcej czasu zajmuje pojawienie się przy wspólnym posiłku i nie chwytają za łyżki tak chętnie, jak kiedyś? A może sami wyczuwacie, że większość waszych dań upodobniła się do siebie, ponieważ korzystacie z tych samych przypraw i składników? Najwyższa pora na zmiany! Nie muszą być gwałtowne. Czasem wystarczy zmienić jeden dodatek lub sięgnąć po nieznany wcześniej produkt, by przypomnieć sobie, że poznawanie nowych smaków to ogromna frajda.

Na jaką okazję?

Podczas imprezy imieninowej zawsze stawiacie na stole półmisek z korniszonami? Zamieńcie je na kiszoną rzodkiewkę albo kalafiora. Ziemniaczane frytki jako dodatek do codziennego posiłku przestały już cieszyć? Przetestujcie wersję przygotowaną z kabaczka. Rolady marchewkowe i buraczane swoimi kolorami i smakiem szturmem podbiją wasze stoły. Kombinujcie, mieszajcie i miksujcie – swoboda w kuchni jest jak najbardziej wskazana.

Czy wiesz, że?

Warto zaprzyjaźnić się z kuchnią fusion. Termin ten dotyczy łączenia przepisów charakterystycznych dla najróżniejszych miejsc na świecie w spójną i bardzo apetyczną całość. Z tego względu kulinaria azjatyckie, amerykańskie lub afrykańskie można z łatwością wprowadzić na europejski grunt.

Dla urozmaicenia:

Obserwujcie pojawiające się trendy kulinarne. Międzynarodowe łączenie smaków to jedno, ale inspiracji nigdy dość. Wiele dzieje się w dziedzinie diet roślinnych. Wegetariańskie i wegańskie receptury zdobywają podniebienia nawet zdeklarowanych mięsożerców. Próbujcie kotlecików warzywnych, past, falafeli i różnorodnych warzywnych dań jednogarnkowych.