Grzanki z jajkiem i łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z jajkiem i łososiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 sztuki

0.5 łyżki

4 plastry

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj jedną łyżeczkę soku z cytryny, majonez, sól, pieprz i wasabi. Wymieszaj.

Krok 2

Jajka ugotuj w "koszulce". Zagotuj wodę z octem. Następnie zakręć w garnku łyżką powodując wir, wbij jaja tuż znad wody i gotuj ok. 3 minut. Wyjmij łyżką cedzakową.

Krok 3

Pieczywo możesz podgrzać na patelni lub grillu, posmaruj pastą z awokado, na której ułóż łososia i jajka.

Krok 4

Posyp kiełkami i papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej