Grzanki z jajkiem i łososiem
NOWY PRZEPIS
średnie
44 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 łyżki
4 plastry
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj jedną łyżeczkę soku z cytryny, majonez, sól, pieprz i wasabi. Wymieszaj.
Krok 2
Jajka ugotuj w "koszulce". Zagotuj wodę z octem. Następnie zakręć w garnku łyżką powodując wir, wbij jaja tuż znad wody i gotuj ok. 3 minut. Wyjmij łyżką cedzakową.
Krok 3
Pieczywo możesz podgrzać na patelni lub grillu, posmaruj pastą z awokado, na której ułóż łososia i jajka.
Krok 4
Posyp kiełkami i papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































