Grzanki z jajkiem i łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z jajkiem i łososiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 sztuki

0.5 łyżki

4 plastry

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj jedną łyżeczkę soku z cytryny, majonez, sól, pieprz i wasabi. Wymieszaj.

Krok 2

Jajka ugotuj w "koszulce". Zagotuj wodę z octem. Następnie zakręć w garnku łyżką powodując wir, wbij jaja tuż znad wody i gotuj ok. 3 minut. Wyjmij łyżką cedzakową.

Krok 3

Pieczywo możesz podgrzać na patelni lub grillu, posmaruj pastą z awokado, na której ułóż łososia i jajka.

Krok 4

Posyp kiełkami i papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z jajkiem i łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej