Grzanki z jajkiem i łososiem
NOWY PRZEPIS
średnie
19 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 łyżki
4 plastry
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj jedną łyżeczkę soku z cytryny, majonez, sól, pieprz i wasabi. Wymieszaj.
Krok 2
Jajka ugotuj w "koszulce". Zagotuj wodę z octem. Następnie zakręć w garnku łyżką powodując wir, wbij jaja tuż znad wody i gotuj ok. 3 minut. Wyjmij łyżką cedzakową.
Krok 3
Pieczywo możesz podgrzać na patelni lub grillu, posmaruj pastą z awokado, na której ułóż łososia i jajka.
Krok 4
Posyp kiełkami i papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej