
Składniki
1 szklanka
1 opakowanie
2 sztuki
10 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w kostkę. Ryż ugotuj.

Krok 2
Kapary odcedź z zalewy, oliwki pokrój w plasterki, a cebulkę w drobną kostkę.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Hellmann's Light i posiekanym koperkiem.

Krok 4
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i podawaj. Do sosu sałatkowego możesz dodać sok z połowy cytryny. Sałatka będzie dobrze smakować z tuńczykiem lub wędzonym łososiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka śródziemnomorska z ryżem
W kuchni śródziemnomorskiej połączenie ryżu z oliwkami i ziołami jest bardzo popularne. Nasza sałatka śródziemnomorska z ryżem skrywa jeszcze paprykę czerwoną, słone kapary i cebulę, a całość skąpana jest w smacznym dressingu ziołowo-koperkowym. To świetny pomysł na prosty i szybki w przygotowaniu obiad, kolację lub na imprezową przekąskę. Podaj ją solo lub jako dodatek do obiadu, np. grillowanych czy smażonych ryb. W tej sałatce najlepiej sprawdzi się ryż długoziarnisty, który po ugotowaniu nie będzie się sklejał. Jeżeli preferujesz bardziej wyraziste smaki, wykorzystaj oliwki zielone, a jeśli wolisz coś bardziej delikatnego – czarne. Możesz wymieszać także oba rodzaje. Wedle uznania – sałatkę możesz wzbogacić cienko pokrojoną bulwą kopru włoskiego (fenkuła) lub suszonymi pomidorami. Ozdób ją szczytami świeżego koperku.