
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 sztuki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błonek. Kurczaka marynuj w Przyprawie do kurczaka Knorr przez godzinę. Następnie obsmaż mięso i piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 15 minut. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Posmaruj masłem i posyp ziołami prowansalskimi. Upiecz w piekarniku tak, aby powstały grzanki (możesz to zrobić równocześnie z pieczeniem kurczaka).

Krok 3
Pomarańcze obierz i przy pomocy noża wytnij z owocu filety. Zrób to nad miską, w której zbierz ściekający sok.

Krok 4
Pomidorki pokrój na pół, rzodkiewki w plastry. Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Roszponkę możesz pozostawić w całości. Następnie wymieszaj sałaty z filetami pomarańczy, pomidorkami cherry i rzodkiewką.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem pomarańczowym oraz oliwą. Na koniec dopraw musztardą.

Krok 6
Kurczaka pokrój w cienkie plastry i rozłóż na talerzu. Na wierzchu ułóż sałatkę. Całość polej sosem i podawaj z grzankami ziołowymi.


Dobra rada:
Do sałatki możesz również dodać sałaty o ostrym i wyraźnym smaku jak, na przykład rukolę czy radicchio. Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka kalifornijska
Kalifornia kojarzy się przede wszystkim z cudownym słońcem i beztroskiemu życiem. W kuchni klimat słonecznej Kalifornii zapewnią ci dojrzałe warzywa, pomarańcza i opieczone na złoty brąz kawałki kurczaka. Sałatka kalifornijska jest doskonała na każdą okazję o każdej porze roku. Pokochasz ją za szybkość wykonania i piękny efekt wizualny. Upieczone według przepisu mięso pokrój w poprzek włókien i ułóż na talerzu. Z warzyw wykonaj kompozycję wokół mięsa. Idealnym dodatkiem do tak przygotowanego kurczaka są słodkie pomarańcze, obrane ze skóry i filetowane. Koniecznym dodatkiem do sałatki kalifornijskiej jest oczywiście pieczywo. Najlepiej będą pasowały do niej grzanki, które wykonasz z bagietki. Pamiętaj, aby przed wsadzeniem ich do piekarnika lekko skropić je oliwą i koniecznie posypać ziołami. Będą złociste i pachnące. To danie bardzo szybko znika z talerzy.