
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 sztuki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błonek. Kurczaka marynuj w Przyprawie do kurczaka Knorr przez godzinę. Następnie obsmaż mięso i piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 15 minut. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Posmaruj masłem i posyp ziołami prowansalskimi. Upiecz w piekarniku tak, aby powstały grzanki (możesz to zrobić równocześnie z pieczeniem kurczaka).

Krok 3
Pomarańcze obierz i przy pomocy noża wytnij z owocu filety. Zrób to nad miską, w której zbierz ściekający sok.

Krok 4
Pomidorki pokrój na pół, rzodkiewki w plastry. Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Roszponkę możesz pozostawić w całości. Następnie wymieszaj sałaty z filetami pomarańczy, pomidorkami cherry i rzodkiewką.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem pomarańczowym oraz oliwą. Na koniec dopraw musztardą.

Krok 6
Kurczaka pokrój w cienkie plastry i rozłóż na talerzu. Na wierzchu ułóż sałatkę. Całość polej sosem i podawaj z grzankami ziołowymi.


Dobra rada:
Do sałatki możesz również dodać sałaty o ostrym i wyraźnym smaku jak, na przykład rukolę czy radicchio. Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka kalifornijska
Kalifornia kojarzy się przede wszystkim z cudownym słońcem i beztroskiemu życiem. W kuchni klimat słonecznej Kalifornii zapewnią ci dojrzałe warzywa, pomarańcza i opieczone na złoty brąz kawałki kurczaka. Sałatka kalifornijska jest doskonała na każdą okazję o każdej porze roku. Pokochasz ją za szybkość wykonania i piękny efekt wizualny. Upieczone według przepisu mięso pokrój w poprzek włókien i ułóż na talerzu. Z warzyw wykonaj kompozycję wokół mięsa. Idealnym dodatkiem do tak przygotowanego kurczaka są słodkie pomarańcze, obrane ze skóry i filetowane. Koniecznym dodatkiem do sałatki kalifornijskiej jest oczywiście pieczywo. Najlepiej będą pasowały do niej grzanki, które wykonasz z bagietki. Pamiętaj, aby przed wsadzeniem ich do piekarnika lekko skropić je oliwą i koniecznie posypać ziołami. Będą złociste i pachnące. To danie bardzo szybko znika z talerzy.