Sałatka z "torebkowym" kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z "torebkowym" kurczakiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 szklanki

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać olej z wodą i Fixem Knorr. Pierś z kurczaka lekko rozklepać i natrzeć marynatą. Włożyć do torebki dołączonej do Fixu i dobrze zamknąć torebkę.

Krok 2

Rozgrzać patelnię i położyć na niej torebkę z kurczakiem. Smażyć po kilka minut z każdej strony .

Krok 3

Wyjąć kurczaka i odłożyć by ostygł. Sok, który wyciekł w trakcie smażenia z piersi kurczaka zlać.

Krok 4

Pokroić ziemniaki w drobną kostkę i dodać sok ze smażenia kurczaka. Odsączyć dobrze kukurydzę. Kurczaka pokroić w paseczki a następnie w drobna kosteczkę, wielkości ziaren kukurydzy.

Krok 5

Wymieszać wszystkie składniki sałatki: kukurydzę, ziemniaki, kurczaka, natkę pietruszki i majonez. Sałatki nie trzeba już doprawiać bo marynata z kurczaka jest pikantna i nada jej smak.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej