
Składniki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
3 szklanki
3 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszać olej z wodą i Fixem Knorr. Pierś z kurczaka lekko rozklepać i natrzeć marynatą. Włożyć do torebki dołączonej do Fixu i dobrze zamknąć torebkę.
Krok 2
Rozgrzać patelnię i położyć na niej torebkę z kurczakiem. Smażyć po kilka minut z każdej strony .
Krok 3
Wyjąć kurczaka i odłożyć by ostygł. Sok, który wyciekł w trakcie smażenia z piersi kurczaka zlać.
Krok 4
Pokroić ziemniaki w drobną kostkę i dodać sok ze smażenia kurczaka. Odsączyć dobrze kukurydzę. Kurczaka pokroić w paseczki a następnie w drobna kosteczkę, wielkości ziaren kukurydzy.
Krok 5
Wymieszać wszystkie składniki sałatki: kukurydzę, ziemniaki, kurczaka, natkę pietruszki i majonez. Sałatki nie trzeba już doprawiać bo marynata z kurczaka jest pikantna i nada jej smak.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej