
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski i oprósz przyprawą Knorr. Następnie usmaż na patelni, aż będzie miękki i soczysty.

Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.

Krok 3
Podobnie pokrój cebulę i ogórka. Kukurydzę oraz fasolę odcedź.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann's Łagodnym. Połącz wszystkie składniki z sosem.

Krok 5
Tortille pokrój w paski i usmaż na suchej patelni, aż będą chrupiące. Sałatkę podawaj z grzankami i chrupiącą tortillą. Możesz ją dodatkowo posypać startym żółtym serem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem i tortillą
Masz apetyt na pyszną sałatkę z mięsnym akcentem? Wypróbuj oryginalny przepis na sałatkę z kurczakiem i tortillą. Meksykański charakter dania przyciąga symfonią smaków i wulkanem barw. Zmieszaj ze sobą kukurydzę z puszki, czerwoną fasolkę, paprykę oraz ogórki konserwowe. Całości dopełni czerwona cebula oraz aksamitny sos z dodatkiem ketchupu i mieszanki przypraw gyros. Do tego złociste kawałki piersi z kurczaka i pyszna sałatka w parę chwil ląduje na twoim stole. Ciekawym składnikiem wyróżniającym tę sałatkę na tle innych jest pszenna tortilla. Pokrój ją w paski, usmaż na suchej patelni bez dodatku tłuszczu i dodaj do sałatki. Chrupiące kawałki tortilli pasują tu idealnie. Kolorową i pełną smaku sałatkę możesz zaserwować na domową kolację lub zabrać ze sobą do pracy. Smacznego!


































