Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

331 osób wydrukowało

Pobierz pdf

374 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

70 gramów

1 sztuka

70 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

50 mililitrów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

10 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w kostkę, obsmaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.

Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - Krok 1

Krok 2

W miseczce rozmieszaj kostkę rosołową z oliwą z oliwek, dodaj sok z połówki cytryny i posiekany tymianek.

Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - Krok 2

Krok 3

W marynacie zanurz pokrojone w paseczki piersi z kurczaka. Mięso pozostaw w niej na około 15 minut, po czym usmaż je na złoty kolor.

Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - Krok 3

Krok 4

Jogurt połącz ze śmietaną, dodaj dressing czosnkowy i całość dokładnie wymieszaj.

Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - Krok 4

Krok 5

W misce wymieszaj sałatę, dressing, kurczaka, kawałki suszonych pomidorów i orzeszki lub pestki słonecznika.

Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - Krok 5

Krok 6

Sałatkę rozłóż na głębokie talerze i posyp grzankami. W tym przepisie pierś z kurczaka z powodzeniem można zastąpić np. polędwiczką wieprzową.

Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Tomek Biernat

    Tomek Biernat , 05.05.2016

    lovely!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosemSałatka we włoskim stylu z czosnkowym sosem

Chleb pokrój w kostkę, obsmaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.