Sałatka z avocado przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z avocado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

543 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

565 osób wydrukowało

Pobierz pdf

665 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

80 gramów

50 mililitrów

1 sztuka

10 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka pokrój w kostkę, posyp Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i usmaż na patelni. Następnie wystudź.

Krok 2

Pokrój w kostkę pomidora oraz boczek, który następnie wysmaż na patelni. Odlej tłuszcz.

Krok 3

Awokado pokrój w kostkę i wymieszaj z sokiem z cytryny. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

Sałatę pokrój na mniejsze kawałki, po czym wymieszaj w misce ze wszystkimi przygotowanymi składnikami oraz sosem. Sałatkę podawaj posypaną grzankami.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

1

Opinie o przepisie

  • Mariusz Skokun

    Mariusz Skokun , 18.05.2016

    superancka trzeba wyprobowac

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z avocadoSałatka z avocado

Awokado znajduje zastosowanie w wielu różnych daniach. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak wykorzystać je do przyrządzenia wykwintnej sałatki. W tym daniu znajdą się dwa rodzaje mięsa – podsmażona pierś kurczaka oraz wędzony boczek – pokrojone w niedużą kostkę. Będziesz także potrzebować warzyw: sałaty rzymskiej lub lodowej oraz świeżych pomidorów. Awokado przekrój na pół, usuń nożem pestkę, po czym oddziel miąższ od skórki za pomocą łyżki. Aby awokado nie ściemniało, skrop je odrobiną soku z cytryny. Intensywniejszy smak nadadzą sałatce sery – niebieski pleśniowy oraz tarty ser żółty, np. ementaler lub gouda. Wszystkie składniki trzeba wymieszać w misce i połączyć gęstym sosem, przygotowanym na bazie majonezu z dodatkiem sera. Możesz także delikatnie przyprawić całość szczyptą ziół prowansalskich. Sałatkę podaje się na zimno, posypaną grzankami. Serwuj ją na kolację lub jako przekąskę na przyjęciu. Skorzystaj z tego sposobu na przyrządzenie uniwersalnej sałatki z awokado. Życzymy smacznego.