Sałatka z avocado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z avocado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

heart
659 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

677 osób wydrukowało

Pobierz pdf

865 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

80 gramów

50 mililitrów

1 sztuka

10 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka pokrój w kostkę, posyp Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i usmaż na patelni. Następnie wystudź.

Krok 2

Pokrój w kostkę pomidora oraz boczek, który następnie wysmaż na patelni. Odlej tłuszcz.

Krok 3

Awokado pokrój w kostkę i wymieszaj z sokiem z cytryny. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

Sałatę pokrój na mniejsze kawałki, po czym wymieszaj w misce ze wszystkimi przygotowanymi składnikami oraz sosem. Sałatkę podawaj posypaną grzankami.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

1

Opinie o przepisie

  • Mariusz Skokun

    Mariusz Skokun , 18.05.2016

    superancka trzeba wyprobowac

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z avocado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z avocadoSałatka z avocado

Awokado znajduje zastosowanie w wielu różnych daniach. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak wykorzystać je do przyrządzenia wykwintnej sałatki. W tym daniu znajdą się dwa rodzaje mięsa – podsmażona pierś kurczaka oraz wędzony boczek – pokrojone w niedużą kostkę. Będziesz także potrzebować warzyw: sałaty rzymskiej lub lodowej oraz świeżych pomidorów. Awokado przekrój na pół, usuń nożem pestkę, po czym oddziel miąższ od skórki za pomocą łyżki. Aby awokado nie ściemniało, skrop je odrobiną soku z cytryny. Intensywniejszy smak nadadzą sałatce sery – niebieski pleśniowy oraz tarty ser żółty, np. ementaler lub gouda. Wszystkie składniki trzeba wymieszać w misce i połączyć gęstym sosem, przygotowanym na bazie majonezu z dodatkiem sera. Możesz także delikatnie przyprawić całość szczyptą ziół prowansalskich. Sałatkę podaje się na zimno, posypaną grzankami. Serwuj ją na kolację lub jako przekąskę na przyjęciu. Skorzystaj z tego sposobu na przyrządzenie uniwersalnej sałatki z awokado. Życzymy smacznego.