Prosta sałatka na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka do grilla

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyta sałatę rwiemy na kawałki układamy na talerzu

Krok 2

dodajemy pokrojone pomidory, cebulę.

Krok 3

posypujemy grzankami z sałatki cezar polewamy sosem koperkowo-ziołowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka do grilla Sałatka do grilla

Prosta i smaczna sałatka, która sprawdzi się, jeśli musisz przygotować szybki dodatek do potraw z grilla, zapiekanek warzywnych i mięsnych czy dań mącznych. Aby ją przyrządzić, potrzebujesz sałaty lodowej, pomidorów i czerwonej cebuli oraz ziołowego sosu i małych grzanek do posypania. Do sałatki możesz dodać również inne świeże warzywa – marchewkę, paprykę, kukurydzę czy rzodkiewkę. Będzie się dobrze komponować także z pokruszonym serem feta, parmezanem lub serem kozim. Dodatkowo możesz ją posypać prażonymi pestkami słonecznika albo dyni. Uzupełniaj ją w dowolny sposób, według własnych upodobań kulinarnych. Wychodząc od wersji bazowej, proponowanej w przepisie, stworzysz smaczny dodatek, ale i orzeźwiającą przekąskę do pracy lub – w towarzystwie pieczywa – pyszne samodzielne danie, które sprawdzi się też jako kolacja. Zajrzyj więc do lodówki, zobacz, jakie warzywa już masz, a co dobrze byłoby jeszcze kupić, i zrób smaczną sałatkę, odpowiednią na wiele okazji! To przepis, który będziesz często powtarzać.