Prosta sałatka na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka do grilla

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyta sałatę rwiemy na kawałki układamy na talerzu

Krok 2

dodajemy pokrojone pomidory, cebulę.

Krok 3

posypujemy grzankami z sałatki cezar polewamy sosem koperkowo-ziołowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z ziemniaków
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka do grilla Sałatka do grilla

Prosta i smaczna sałatka, która sprawdzi się, jeśli musisz przygotować szybki dodatek do potraw z grilla, zapiekanek warzywnych i mięsnych czy dań mącznych. Aby ją przyrządzić, potrzebujesz sałaty lodowej, pomidorów i czerwonej cebuli oraz ziołowego sosu i małych grzanek do posypania. Do sałatki możesz dodać również inne świeże warzywa – marchewkę, paprykę, kukurydzę czy rzodkiewkę. Będzie się dobrze komponować także z pokruszonym serem feta, parmezanem lub serem kozim. Dodatkowo możesz ją posypać prażonymi pestkami słonecznika albo dyni. Uzupełniaj ją w dowolny sposób, według własnych upodobań kulinarnych. Wychodząc od wersji bazowej, proponowanej w przepisie, stworzysz smaczny dodatek, ale i orzeźwiającą przekąskę do pracy lub – w towarzystwie pieczywa – pyszne samodzielne danie, które sprawdzi się też jako kolacja. Zajrzyj więc do lodówki, zobacz, jakie warzywa już masz, a co dobrze byłoby jeszcze kupić, i zrób smaczną sałatkę, odpowiednią na wiele okazji! To przepis, który będziesz często powtarzać.