
Składniki
3 łyżki
1 łyżka
50 gramów
6 sztuk
null
1 opakowanie
300 gramów
10 sztuk
5 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi sparz krótko we wrzącej wodzie. Wyjmij i pokrój na mniejsze kawałki. Wodę pozostaw.
Krok 2
W pozostałej po szparagach wodzie ugotuj makaron z dodatkiem oliwy – odcedź.
Krok 3
Suszone pomidory oraz pomidorki cherry pokrój na mniejsze kawałki. Następnie w misce wymieszaj z wystudzonym makaronem i szparagami.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą z pomidorów. Gotowym sosem polej sałatkę, wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch posyp pokruszonym serem i listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej