Włoska sałatka z makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka z makaronu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżka

50 gramów

6 sztuk

null

1 opakowanie

300 gramów

10 sztuk

5 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi sparz krótko we wrzącej wodzie. Wyjmij i pokrój na mniejsze kawałki. Wodę pozostaw.

Krok 2

W pozostałej po szparagach wodzie ugotuj makaron z dodatkiem oliwy – odcedź.

Krok 3

Suszone pomidory oraz pomidorki cherry pokrój na mniejsze kawałki. Następnie w misce wymieszaj z wystudzonym makaronem i szparagami.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą z pomidorów. Gotowym sosem polej sałatkę, wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch posyp pokruszonym serem i listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej