Włoska sałatka z makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka z makaronu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżka

50 gramów

6 sztuk

null

1 opakowanie

300 gramów

10 sztuk

5 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi sparz krótko we wrzącej wodzie. Wyjmij i pokrój na mniejsze kawałki. Wodę pozostaw.

Krok 2

W pozostałej po szparagach wodzie ugotuj makaron z dodatkiem oliwy – odcedź.

Krok 3

Suszone pomidory oraz pomidorki cherry pokrój na mniejsze kawałki. Następnie w misce wymieszaj z wystudzonym makaronem i szparagami.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą z pomidorów. Gotowym sosem polej sałatkę, wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch posyp pokruszonym serem i listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej