
Składniki
3 łyżki
1 łyżka
50 gramów
6 sztuk
null
1 opakowanie
300 gramów
10 sztuk
5 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi sparz krótko we wrzącej wodzie. Wyjmij i pokrój na mniejsze kawałki. Wodę pozostaw.
Krok 2
W pozostałej po szparagach wodzie ugotuj makaron z dodatkiem oliwy – odcedź.
Krok 3
Suszone pomidory oraz pomidorki cherry pokrój na mniejsze kawałki. Następnie w misce wymieszaj z wystudzonym makaronem i szparagami.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą z pomidorów. Gotowym sosem polej sałatkę, wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch posyp pokruszonym serem i listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej