Włoska sałatka z makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka z makaronu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżka

50 gramów

6 sztuk

null

1 opakowanie

300 gramów

10 sztuk

5 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi sparz krótko we wrzącej wodzie. Wyjmij i pokrój na mniejsze kawałki. Wodę pozostaw.

Krok 2

W pozostałej po szparagach wodzie ugotuj makaron z dodatkiem oliwy – odcedź.

Krok 3

Suszone pomidory oraz pomidorki cherry pokrój na mniejsze kawałki. Następnie w misce wymieszaj z wystudzonym makaronem i szparagami.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą z pomidorów. Gotowym sosem polej sałatkę, wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch posyp pokruszonym serem i listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej