
Składniki
3 łyżki
1 łyżka
50 gramów
6 sztuk
null
1 opakowanie
300 gramów
10 sztuk
5 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi sparz krótko we wrzącej wodzie. Wyjmij i pokrój na mniejsze kawałki. Wodę pozostaw.
Krok 2
W pozostałej po szparagach wodzie ugotuj makaron z dodatkiem oliwy – odcedź.
Krok 3
Suszone pomidory oraz pomidorki cherry pokrój na mniejsze kawałki. Następnie w misce wymieszaj z wystudzonym makaronem i szparagami.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą z pomidorów. Gotowym sosem polej sałatkę, wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch posyp pokruszonym serem i listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej