Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą
łatwe
302 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
30 gramów
25 gramów
25 gramów
15 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowuję sos sałatkowy Knorr, jak zalecił producent.
Krok 2
Po odsączeniu makaronu dodaję rukolę, roszponkę, suszone pomidory oraz pokrojone pomidorki koktajlowe i mozzarellę.
Krok 3
Przed podaniem polewam sałatkę sosem Knorr oraz posypuję prażonym słonecznikiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Włoski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































