Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą
łatwe
299 osób zapisało

Składniki
200 gramów
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
30 gramów
25 gramów
25 gramów
15 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowuję sos sałatkowy Knorr, jak zalecił producent.
Krok 2
Po odsączeniu makaronu dodaję rukolę, roszponkę, suszone pomidory oraz pokrojone pomidorki koktajlowe i mozzarellę.
Krok 3
Przed podaniem polewam sałatkę sosem Knorr oraz posypuję prażonym słonecznikiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Włoski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej