Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

20

heart
696 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

297 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

30 gramów

25 gramów

25 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowuję sos sałatkowy Knorr, jak zalecił producent.

Krok 2

Po odsączeniu makaronu dodaję rukolę, roszponkę, suszone pomidory oraz pokrojone pomidorki koktajlowe i mozzarellę.

Krok 3

Przed podaniem polewam sałatkę sosem Knorr oraz posypuję prażonym słonecznikiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej