Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

20

heart
697 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

302 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

30 gramów

25 gramów

25 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowuję sos sałatkowy Knorr, jak zalecił producent.

Krok 2

Po odsączeniu makaronu dodaję rukolę, roszponkę, suszone pomidory oraz pokrojone pomidorki koktajlowe i mozzarellę.

Krok 3

Przed podaniem polewam sałatkę sosem Knorr oraz posypuję prażonym słonecznikiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej