Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

17

heart
820 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

448 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

140 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

1 garść

1 sztuka

125 gramów

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Po ugotowaniu przełożyć makaron do miski, następnie kłaść pokrojony w kostkę pomidor, pokrojone w paski suszone pomidory, rukolę oraz mozarellę.

Krok 3

Sos sałatkowy przygotować według instrukcji na opakowaniu, po czym polać nim sałatkę.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszać, rozłożyć do dwóch miseczek, a wierzch posypać orzeszkami.

1

Opinie o przepisie

  • Anna Więcko

    Anna Więcko , 08.04.2020

    jeszcze nie gotowałam na razie czytam oglądam i robię listę najbardziej interesujących

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej