Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

19

heart
823 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

452 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

140 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

1 garść

1 sztuka

125 gramów

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Po ugotowaniu przełożyć makaron do miski, następnie kłaść pokrojony w kostkę pomidor, pokrojone w paski suszone pomidory, rukolę oraz mozarellę.

Krok 3

Sos sałatkowy przygotować według instrukcji na opakowaniu, po czym polać nim sałatkę.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszać, rozłożyć do dwóch miseczek, a wierzch posypać orzeszkami.

1

Opinie o przepisie

  • Anna Więcko

    Anna Więcko , 08.04.2020

    jeszcze nie gotowałam na razie czytam oglądam i robię listę najbardziej interesujących

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej