Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

18

heart
822 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

448 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

140 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

1 garść

1 sztuka

125 gramów

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Po ugotowaniu przełożyć makaron do miski, następnie kłaść pokrojony w kostkę pomidor, pokrojone w paski suszone pomidory, rukolę oraz mozarellę.

Krok 3

Sos sałatkowy przygotować według instrukcji na opakowaniu, po czym polać nim sałatkę.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszać, rozłożyć do dwóch miseczek, a wierzch posypać orzeszkami.

1

Opinie o przepisie

  • Anna Więcko

    Anna Więcko , 08.04.2020

    jeszcze nie gotowałam na razie czytam oglądam i robię listę najbardziej interesujących

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej