Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

19

heart
823 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

453 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

140 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

1 garść

1 sztuka

125 gramów

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Po ugotowaniu przełożyć makaron do miski, następnie kłaść pokrojony w kostkę pomidor, pokrojone w paski suszone pomidory, rukolę oraz mozarellę.

Krok 3

Sos sałatkowy przygotować według instrukcji na opakowaniu, po czym polać nim sałatkę.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszać, rozłożyć do dwóch miseczek, a wierzch posypać orzeszkami.

1

Opinie o przepisie

  • Anna Więcko

    Anna Więcko , 08.04.2020

    jeszcze nie gotowałam na razie czytam oglądam i robię listę najbardziej interesujących

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej