Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami
łatwe
448 osób zapisało

Składniki
140 gramów
6 sztuk
1 opakowanie
1 garść
1 sztuka
125 gramów
2 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Po ugotowaniu przełożyć makaron do miski, następnie kłaść pokrojony w kostkę pomidor, pokrojone w paski suszone pomidory, rukolę oraz mozarellę.
Krok 3
Sos sałatkowy przygotować według instrukcji na opakowaniu, po czym polać nim sałatkę.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszać, rozłożyć do dwóch miseczek, a wierzch posypać orzeszkami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Włoski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej