Pierogi z dynią i wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z dynią i wędzonym tofu

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

40 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

100 gramów

150 gramów

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię podpiec w piekarniku w 180 stopniach przez 30 minut, obrać ze skóry i zblendować na pure, dodać pokruszone wędzone tofu, powidła, szczyptę przyprawy grubo mielonej z wędzoną papryką Knorr, wędzoną paprykę, sól i pieprz, wymieszać do powstania farszu.

Krok 2

Do mąki wlać wrzątek, dodać kawałki masła i szczyptę soli i wymieszać ciasto najpierw delikatnie łyżką, aby się nie poparzyć, a następnie wyrobić ciasto rękoma, aż będzie elastyczne i gładkie. Ciasto rozwałkować i wykroić szklanką 12 okręgów (można też zrolować ciasto w wałek, pokroić na 12 wałeczków i każdy wałeczek rozwałkować na placuszek.

Krok 3

Na każdy krążek nakładać łyżeczkę farszu i sklejać na kształt pierogów. Pierogi wrzucać do osolonego wrzątku i gotować jeszcze 3 minuty od wypłynięcia. Podawać z okrasą ze smażonej na maśle cebulki oraz posypane szczyptą przyprawy grubo mielonej Knorr z wędzoną papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z dynią i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z dynią i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z dynią i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z dynią i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z dynią i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z dynią i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z dynią i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z dynią i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej