Quesadillas z chorizo

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

217 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój w cienkie paseczki, posiekaj natkę kolendry i zetrzyj ser na tarce. Czerwoną fasolę z puszki wypłucz, przełóż do kielicha miksera, dodaj przyprawę Adobe, kmin i zmielone ziarno kolendry, całość zmiksuj. Możesz dolać do fasoli 100ml wody - będzie łatwiej ją zmiksować. Fasolę dopraw do smaku szczyptą soli i posiekaną natką kolendry.

Quesadillas z chorizo - Krok 1

Krok 2

Chorizo pokrój w plasterki, na zimnej patelni i słabym ogniu wysmaż ją tak, aby zrobiła się chrupiąca. Usuń z patelni nadmiar tłuszczu, a do kiełbasy dodaj cebulę i paprykę i smaż chwilę.

Quesadillas z chorizo - Krok 2

Krok 3

Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na suchej patelni, tak aby zrobiły się miękkie, posmaruj je musem z fasoli, oprósz serem, dodaj podsmażoną paprykę z cebulą i chorizo. Placek złóż na pół.

Quesadillas z chorizo - Krok 3

Krok 4

4. Tak przygotowane tortille upiecz przez 1-2 minuty na patelni grillowej - uważając przy tym żeby się nie przypaliły. Gotowe quesadillas pokrój w cząstki, podawaj z sosem Hellmann’s Sos GARLIC & Herb

Quesadillas z chorizo - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do środka quesadilli, aby wzmocnić jej smak, możesz dodać marynowane papryczki jalapenio.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quesadillas z chorizoQuesadillas z chorizo

Quesadilla, czyli placek pszennej tortilli z roztopionym serem i różnymi dodatkami, to jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Znane jest na całym świecie i nic w tym dziwnego – chętnie sięgamy bowiem po potrawy kultowe, dodając do nich czegoś od siebie. Co powiesz na wypróbowanie quesadillas z chorizo? Nie zwlekaj!

Dla kogo?

To przepis idealny dla osób, które mają zaledwie 30 minut na to, aby przygotować smaczny posiłek. Jeśli Twój wybór padnie na quesadillas z chorizo, będzie to z pewnością strzał w dziesiątkę.

Na jaką okazję?

Quesadillas z chorizo możesz zabrać ze sobą wszędzie, bez względu na okazję i okoliczności. Podróż, praca, piknik czy uczelnia – chrup quesedillas ze smakiem!

Czy wiesz, że?

Wyróżnić możemy różne rodzaje quesadilli na przykład: quesadilla gringo – z dodatkiem mięsa oraz quesadilla de flor de calabaza – z dodatkiem sosu z kwiatów dyni.

Dla urozmaicenia:

Quesadillas z chorizo podawać możesz z sałatką z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy, która będzie godnie wpisywać się w meksykański klimat.