Quesadillas z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quesadillas z chorizo

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

266 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój w cienkie paseczki, posiekaj natkę kolendry i zetrzyj ser na tarce. Czerwoną fasolę z puszki wypłucz, przełóż do kielicha miksera, dodaj przyprawę grubo mieloną z wędzoną papryką, kmin i zmielone ziarno kolendry, całość zmiksuj. Możesz dolać do fasoli 100ml wody - będzie łatwiej ją zmiksować. Fasolę dopraw do smaku szczyptą soli i posiekaną natką kolendry.

Quesadillas z chorizo - Krok 1

Krok 2

Chorizo pokrój w plasterki, na zimnej patelni i słabym ogniu wysmaż ją tak, aby zrobiła się chrupiąca. Usuń z patelni nadmiar tłuszczu, a do kiełbasy dodaj cebulę i paprykę i smaż chwilę.

Quesadillas z chorizo - Krok 2

Krok 3

Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na suchej patelni, tak aby zrobiły się miękkie, posmaruj je musem z fasoli, oprósz serem, dodaj podsmażoną paprykę z cebulą i chorizo. Placek złóż na pół.

Quesadillas z chorizo - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane tortille upiecz przez 1-2 minuty na patelni grillowej - uważając przy tym żeby się nie przypaliły. Gotowe quesadillas pokrój w cząstki, podawaj z sosem Hellmann’s Sos GARLIC & Herb

Quesadillas z chorizo - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do środka quesadilli, aby wzmocnić jej smak, możesz dodać marynowane papryczki jalapenio.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quesadillas z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quesadillas z chorizoQuesadillas z chorizo

Quesadilla, czyli placek pszennej tortilli z roztopionym serem i różnymi dodatkami, to jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Znane jest na całym świecie i nic w tym dziwnego – chętnie sięgamy bowiem po potrawy kultowe, dodając do nich czegoś od siebie. Co powiesz na wypróbowanie quesadillas z chorizo? Nie zwlekaj!

Dla kogo?

To przepis idealny dla osób, które mają zaledwie 30 minut na to, aby przygotować smaczny posiłek. Jeśli Twój wybór padnie na quesadillas z chorizo, będzie to z pewnością strzał w dziesiątkę.

Na jaką okazję?

Quesadillas z chorizo możesz zabrać ze sobą wszędzie, bez względu na okazję i okoliczności. Podróż, praca, piknik czy uczelnia – chrup quesedillas ze smakiem!

Czy wiesz, że?

Wyróżnić możemy różne rodzaje quesadilli na przykład: quesadilla gringo – z dodatkiem mięsa oraz quesadilla de flor de calabaza – z dodatkiem sosu z kwiatów dyni.

Dla urozmaicenia:

Quesadillas z chorizo podawać możesz z sałatką z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy, która będzie godnie wpisywać się w meksykański klimat.