Omlet po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

537 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

342 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozkłóć z mlekiem i przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 2

Obie papryki i cebulę dymkę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Podsmaż warzywa chwilę na dużej i szerokiej patelni, następnie zalej masą jajeczną. Smaż powoli klasyczny omlet.

Krok 4

Kiedy jajka będą prawie ścięte, posyp po wierzchu posiekaną kolendrą i startym serem.

Krok 5

Następnie złóż delikatnie omlet na pół i smaż jeszcze 1 minutę. Przełóż delikatnie na talerz i natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Ola Tańska

    Ola Tańska , 07.05.2015

    dodałam jeszcze kukurydzę do tego a zamiast kolendry pasuje też natka pietruszki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej