Omlet po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

518 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozkłóć z mlekiem i przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 2

Obie papryki i cebulę dymkę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Podsmaż warzywa chwilę na dużej i szerokiej patelni, następnie zalej masą jajeczną. Smaż powoli klasyczny omlet.

Krok 4

Kiedy jajka będą prawie ścięte, posyp po wierzchu posiekaną kolendrą i startym serem.

Krok 5

Następnie złóż delikatnie omlet na pół i smaż jeszcze 1 minutę. Przełóż delikatnie na talerz i natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Ola Tańska

    Ola Tańska , 07.05.2015

    dodałam jeszcze kukurydzę do tego a zamiast kolendry pasuje też natka pietruszki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej