Omlet po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Omlet po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

528 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

166 osób wydrukowało

Pobierz pdf

327 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozkłóć z mlekiem i przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 2

Obie papryki i cebulę dymkę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Podsmaż warzywa chwilę na dużej i szerokiej patelni, następnie zalej masą jajeczną. Smaż powoli klasyczny omlet.

Krok 4

Kiedy jajka będą prawie ścięte, posyp po wierzchu posiekaną kolendrą i startym serem.

Krok 5

Następnie złóż delikatnie omlet na pół i smaż jeszcze 1 minutę. Przełóż delikatnie na talerz i natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Ola Tańska

    Ola Tańska , 07.05.2015

    dodałam jeszcze kukurydzę do tego a zamiast kolendry pasuje też natka pietruszki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej