Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

528 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

1 opakowanie

550 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

40 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr połącz z 550 ml wody. Dokładnie wymieszaj ciasto, dodaj mąkę i jaja. Odstaw na 10 minut.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie na podsypanej mąką stolnicy podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wałek z ciasta pokrój na małe kwadraty. Następnie uformuj z każdego kwadratu kulkę. Spłaszcz ją za pomocą widelca tak, aby na kluskach powstał wzorek.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowe gnocchi gotuj około 2-3 minut w lekko osolonym wrzątku.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na oliwie podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek oraz papryczkę chili. Następnie wlej rozdrobnione pomidory i gotuj sos około 15 minut, aż zgęstnieje. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Gotowe kluski gnocchi przełóż do sosu. Dodaj porwane liście bazylii i natychmiast podawaj posypane startym serem.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej