Gnocchi z sosem pomidorowym - przepis: wege | Przepisy.pl pixel

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
553 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

1 opakowanie

550 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

40 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr połącz z 550 ml wody. Dokładnie wymieszaj ciasto, dodaj mąkę i jaja. Odstaw na 10 minut.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie na podsypanej mąką stolnicy podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wałek z ciasta pokrój na małe kwadraty. Następnie uformuj z każdego kwadratu kulkę. Spłaszcz ją za pomocą widelca tak, aby na kluskach powstał wzorek.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowe gnocchi gotuj około 2-3 minut w lekko osolonym wrzątku.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na oliwie podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek oraz papryczkę chili. Następnie wlej rozdrobnione pomidory i gotuj sos około 15 minut, aż zgęstnieje. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Gotowe kluski gnocchi przełóż do sosu. Dodaj porwane liście bazylii i natychmiast podawaj posypane startym serem.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żelazne Kluski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEOGnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO

Fix Knorr połącz z 550 ml wody. Dokładnie wymieszaj ciasto, dodaj mąkę i jaja. Odstaw na 10 minut.