Składniki
400 mililitrów
1 opakowanie
550 mililitrów
100 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
40 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr połącz z 550 ml wody. Dokładnie wymieszaj ciasto, dodaj mąkę i jaja. Odstaw na 10 minut.

Krok 2
Po tym czasie na podsypanej mąką stolnicy podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Krok 3
Wałek z ciasta pokrój na małe kwadraty. Następnie uformuj z każdego kwadratu kulkę. Spłaszcz ją za pomocą widelca tak, aby na kluskach powstał wzorek.

Krok 4
Gotowe gnocchi gotuj około 2-3 minut w lekko osolonym wrzątku.

Krok 5
Na oliwie podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek oraz papryczkę chili. Następnie wlej rozdrobnione pomidory i gotuj sos około 15 minut, aż zgęstnieje. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem.

Krok 6
Gotowe kluski gnocchi przełóż do sosu. Dodaj porwane liście bazylii i natychmiast podawaj posypane startym serem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej