Gnocchi z sosem pomidorowym - przepis: wege | Przepisy.pl pixel

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
553 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

1 opakowanie

550 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

40 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr połącz z 550 ml wody. Dokładnie wymieszaj ciasto, dodaj mąkę i jaja. Odstaw na 10 minut.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie na podsypanej mąką stolnicy podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wałek z ciasta pokrój na małe kwadraty. Następnie uformuj z każdego kwadratu kulkę. Spłaszcz ją za pomocą widelca tak, aby na kluskach powstał wzorek.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowe gnocchi gotuj około 2-3 minut w lekko osolonym wrzątku.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na oliwie podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek oraz papryczkę chili. Następnie wlej rozdrobnione pomidory i gotuj sos około 15 minut, aż zgęstnieje. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Gotowe kluski gnocchi przełóż do sosu. Dodaj porwane liście bazylii i natychmiast podawaj posypane startym serem.

Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEOGnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO

Fix Knorr połącz z 550 ml wody. Dokładnie wymieszaj ciasto, dodaj mąkę i jaja. Odstaw na 10 minut.