Kluski z mąki gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

442

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 szklanki

0.75 szklanki

0.33 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej, po czym podsusz na patelni.

Krok 2

Przełóż do miski, posól i zalej wrzącą wodą.

Krok 3

Następnie wyrób ciasto.

Krok 4

Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą, osoloną wodę, zamieszaj i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 5

Odcedź, osącz i wymieszaj z pokruszonym serem. Polej masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kruche ciasteczka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej