Kluski z mąki gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kluski z mąki gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 szklanki

0.75 szklanki

0.33 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej, po czym podsusz na patelni.

Krok 2

Przełóż do miski, posól i zalej wrzącą wodą.

Krok 3

Następnie wyrób ciasto.

Krok 4

Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą, osoloną wodę, zamieszaj i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 5

Odcedź, osącz i wymieszaj z pokruszonym serem. Polej masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej