Kluski z mąki gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z mąki gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 szklanki

0.75 szklanki

0.33 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej, po czym podsusz na patelni.

Krok 2

Przełóż do miski, posól i zalej wrzącą wodą.

Krok 3

Następnie wyrób ciasto.

Krok 4

Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą, osoloną wodę, zamieszaj i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 5

Odcedź, osącz i wymieszaj z pokruszonym serem. Polej masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej