Kluski z mąki gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z mąki gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżki

0.33 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej, po czym podsusz na patelni.

Krok 2

Przełóż do miski, posól i zalej wrzącą wodą.

Krok 3

Następnie wyrób ciasto.

Krok 4

Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą, osoloną wodę, zamieszaj i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 5

Odcedź, osącz i wymieszaj z pokruszonym serem. Polej masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z mąki gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej