
Składniki
2 szklanki
0.75 szklanki
2 łyżki
0.33 szklanki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej, po czym podsusz na patelni.
Krok 2
Przełóż do miski, posól i zalej wrzącą wodą.
Krok 3
Następnie wyrób ciasto.
Krok 4
Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą, osoloną wodę, zamieszaj i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 5
Odcedź, osącz i wymieszaj z pokruszonym serem. Polej masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej